02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

V okviru projekta ˝Hrana ni za tjavendan˝ smo v šoli spremljali in analizirali jedilnike, ravnanje s hrano med obroki in po njej, količino in vrsto zavržene hrane ter njeno nadaljnjo pot. Tako želimo otroke ozavestiti o tem, da hrana ni in ne sme biti odpadek.

Zavržena hrana je posledica kopice dejavnikov, a v prvi vrsti gre za naše odločitve in ravnanja!

Otroci so skupaj s starši zapisali oziroma narisali reciklirani recept družine, s katerim bodo sodelovali na natečaju Reciklirana kuhinja.

Med vsemi zbranimi recikliranimi recepti smo izbrali »žemeljšek« in ga pripravili v gospodinjski učilnici.

Učenci so pri pripravi aktivno sodelovali in predvsem uživali.

Sestavine za pripravo

  • 400 g suhih žemelj ali kruha
  • 1l mleka
  • 3 jajca
  • 1 sladka smetana + 150 ml mleka
  • 10 žlic sladkorja
  • 6 jabolk
  • cimet
  • rozine
  • 2 vanilin sladkorja
  • maslo za premaz pekača

 

Vzgojiteljica Rahela Loncević in učiteljica Mateja Ivič

Dostopnost