02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

V petek 7.6.2024 smo se učenci, ki sodelujemo v programu MEPI odpravili na poskusno odpravo, kjer smo se morali dokazati v različnih veščinah ter sposobnostih. med drugim tudi o tem ali se znamo orientirati v naravi le z zemljevidom ter kompasom. Prehodili smo okoli 28 kilometrov, se izgubili, si kurili ogenj, postavljali šotore, kuhali na gorilniku ter raziskovali drevesa in jih fotografirali. 

Prvi dan smo prehodili 10 kilometrov in prenočili pri koči na Pesku, kjer smo postavili šotore in si skuhali večerjo z gorilnikom.  Zvečer pa smo prižgali taborni ogenj, kjer smo si pekli hrenovke, krompir na žerjavici, brownije v pomarančnem olupku, banane s čokolado ter penice. Eden izmed učiteljev je imel tudi kitaro, na katero je igral. Ko se je večer končal smo šli v šotore, kjer smo preživeli noč. Zjutraj, smo si skuhali zajtrk, pospravili šotore ter se pripravili na odhod. 

Odšli smo okoli 8:40 ter zelo dobro začeli do prve kontrolne točke dneva, vendar smo se na poti do druge točke izgubili. Po kakšni uri in pol smo spet prišli do prve točke, kjer smo našli pravo pot ter se odpravili po njej. Vsaka točka je bila po svoje naporna, vendar nam je uspelo priti do Treh kraljev. 

Na Tri kralje smo prispeli okoli 16:20, kjer so nas pričakali starši, ter učitelji z velikimi nasmehi. 

Odprava je bila zelo zabavna ter poučna, vendar pa obenem tudi naporna. Vsi učenci, ki smo se udeležili odprave smo jo opravili uspešno ter se že veselimo glavne odprave, ki bo septembra. 

 

Nika Košič, 8.e 

Dostopnost