02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

Nacionalni mesec skupnega branja (NMSB) se začne 8. septembra (na mednarodni dan pismenosti) in traja vse do zaključka Tedna otroka® (8. oktobra).

V okviru NMSB 2023 se je začela tudi akcija Beremo skupaj, ki smo jo obeležili tudi na naši šoli. Z njo smo javno podprli promocijo branja, ozaveščali o pomenu branja, bralne pismenosti in bralne kulture.

Vsi učenci razreda so v določenem terminu brali – temu je bila namenjena posamezna ura ali pa je bilo branju namenjenih nekaj minut določene ure čez celoten teden. Posebno pozornost smo namenili branju strokovne in stvarne literature ter medgeneracijskemu branju, zato so nekateri starejši učenci brali mlajšim in tako približali branje tistim, ki v tem še niso tako spretni.

Učenci so bili s tako izvedbo zadovoljni. Tisti, ki so brali mlajšim, so se vživeli v branje in se preizkusili v vlogi učitelja. Mlajšim učencem, ki so jim brali, se je to zdelo zanimivo. Učenci, ki so v razredu brali poučno literaturo, so jo lahko izbrali glede na svoje zanimanje in tako izvedeli kaj novega.

Šolska knjižnica

Dostopnost