02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

V tednu, ko smo obeležili dan šole, so nas po dolgem času končno ogreli toplejši sončni žarki. In prav ti so bili tudi ena od tem letošnjega dneva šole.  

Našo šolo smo primerjali z materjo Zemljo, ki je pisana in raznolika, polna radosti in veselja, neskončen vir navdiha, nenehnega učenja, upanja in hrepenenja, ljubezni in življenja … Učenci naše šole pa so kot sonce, ki jo greje. Vsak otrok je kot sočni žarek, ki te toplo poboža in včasih nagajivo požgečka.  

Tako kot sončni žarki sijejo tudi uspehi učencev OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica. Mnogo jih je. Eni so že zasijali z vso močjo, drugi pa sramežljivo čakajo na svoj trenutek. 

Nekaj rezultatov in uspehov, ki jih dosegajo učenci, ter njihova razmišljanja o šoli smo predstavili na prireditvi. Vsi dosežki bodo objavljeni tudi v prilogi Panorame Petica. 

Prireditev so popestrili učenci s svojimi nastopi, v katerih so zablesteli s svojimi pevskimi, plesnimi, glasbenimi, literarnimi in igralskimi talenti. 
Nagovorila nas je tudi naša nova ravnateljica, gospa Nadja Stegne. Tudi ona je, tako kot drugošolka Dana v svoji pesmici, razmišljala o tem, da je šola precej resna zadeva, ampak da je v njej tudi veliko prostora za šalo – sploh če znamo vsi udeleženci sodelovati, si pomagati ter si izkazovati medsebojno razumevanje in spoštovanje. 

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pomagali pri prireditvi – učencem, povezovalcema programa, mentorjem, delavcem šole, staršem in obiskovalcem prireditve. 

Milena Zagomilšek 

Dostopnost