02 80 50 380 info@ospo-slb.si

»Čuvajmo naš modro-zeleni planet. To je naša zibelka, tu je naš dom. Z globokim spoštovanjem stopajmo po njenem površju in naj naši koraki ostanejo neopazni. Bodimo hvaležni za njene neprecenljive darove in njeno neskončno dobroto vračajmo z ljubeznivim ter harmoničnim sobivanjem z vsemi njenimi prebivalci.« Timea Varga

Dan Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, nas še posebej nagovarja k skrbi za naš planet in ohranjanju zdravega okolja. Učenci od 1. do 3. razreda so ta dan praznovali v okviru tehničnega dneva. In kako so se poklonili našemu planetu, ki nam nudi zavetje, vodo in hrano? Podučili so se o pomenu samooskrbe in k temu naredili prvi korak s tem, da so posadili več vrst zelenjave in tudi nekaj eksotičnega sadja. Otroci že vsak dan z zanimanjem spremljajo njihovo rast in pričakujejo prve plodove.

Razmišljali so, kako lahko ljudje z majhnimi dejanji prispevajo k varovanju in ohranjanju narave ter svoje misli prenesli na papir. Plakate so obesili ob šoli, tako da mimoidoče že nagovarjajo k čuvanju čistega bivanjskega okolja. Z velikim navdušenjem so se podali tudi v gozd, kjer so se spremenili v čisto prave gozdne detektive in raziskovalce. Upočasnili so korake i

n utišali govor ter začeli z odkrivanjem in spoznavanjem živih bitij. Med drugim so po skupinah izdelali gozdna bivališča. Drugošolci pa so novo uporabnost dali plastenkam, iz katerih so izdelali svoje hranilnike. Z aktivnostmi smo nadaljevali v OPB, kjer so učenci naredili izdelke za razstavo v šolski avli.

Otroci so se med izvajanjem aktivnosti zelo zabavali, povezali in dokazali, da v boju za naš planet delujejo enotno, saj lahko le s skupnimi močmi dosežejo največ. Z zunanjimi dejavnostmi in urejanjem šolskega prostora bomo nadaljevali še v prihodnjih dneh.

Dostopnost