02 80 50 380 info@ospo-slb.si

Včeraj, 22. 3. 2023, smo učenci turističnega krožka naše šole ponovno sodelovali na že 37. državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Za nalogo in uspešno predstavitev na turistični tržnici v Mercator centru v Mariboru smo ponosno prejeli zlato priznanje.
Učenci smo razmišljali tako: »Gibanje, kultura, doživetje!« Ko smo povezali te tri elemente, smo osnovali edinstven turistični produkt z namenom, da postane dogodek del našega mesta, ki bi postal trajnosten.
V okviru turistične naloge z naslovom Fridatlon smo pripravili inovativen projekt, ki združuje mlade v športnem doživetju po Slovenski  Bistrici.
Fridatlon je oblika orientacijskega teka, ki poudarja gibanje, kulturo in doživetje. Mladi s sodobnim pristopom mobilne aplikacije Actionbound razvijajo orientacijo, rešujejo uganke, spoznavajo kulturno bogastvo kraja, predvsem pa so ob vsem tem športno aktivni. Aplikacija namreč zahteva, da sodelujoči na posameznih postajah opravijo in posnamejo svojo športno
aktivnost – šele nato smejo nadaljevati pot do naslednje postaje. Fridatlon obsega štirinajst doživljajskih športno-kulturnih postaj.
Pripravili pa smo možnost sodelovanja na Fridatlonu brez tekmovanja, za turistične pohajkovalce. Za najmlajše pa smo pripravili mini Fridatlon ter didaktično igro Fridamin, saj menimo, da na mladih svet stoji.
Vsem, ki so nam kakorkoli pomagali, se iskreno zahvaljujemo.
Čudovite utrinke s turistične tržnice si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Učenci turističnega krožka in mentorici Jasna Jančič in Patricija Žuraj

Dostopnost