02 80 50 380 info@ospo-slb.si

Osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 3. do 9. oktobra, je bila »Skupaj se imamo dobro«.

Na naši šoli se zavedamo, da je prijateljstvo nekaj, po čemer otroci najbolj hrepenijo. Želijo si, da se imajo s sovrstniki dobro in da si med seboj lahko zaupajo. Zato smo se v tem tednu osredotočali predvsem na pomen povezanosti, druženja, prijateljstev, skupnih dogodivščin, pogovarjanja v živo, sproščenosti in zabave.

Pri učencih 2. razreda se je v tem tednu dogajalo veliko zanimivega in prijetnega.

Teden se je začel z ogledom risanega filma. Torek in sreda sta bila športno obarvana – spremenili smo se v profesionalne boksarje in karateiste ter ob tem neizmerno uživali.

Odpravili smo se tudi na pohod, kjer nas je na vsakem koraku spremljal sonček. Da pa v tednu otroka naši možgančki niso samo počivali, smo le te tudi dobro »natrenirali«. Za to se lahko zahvalimo gospodu Jamesu Marjanu Tomazinu, saj smo v sredo z njegove strani bili deležni izredno zanimive šahovske predstavitve. V četrtek smo se odpravili v Kinodvorano Slovenska Bistrica, kjer smo si ogledali risani film z naslovom Zmajev jezdec. Teden se je končal s prijetnima obiskoma. Iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica nas je najprej obiskala vodja Centra za krepitev zdravja, gospa Silvija Lunder, ki nas je podučila o pomenu pravilne higiene, nato pa še slovenska pevka, skladateljica ter saksofonistka, gospa Marta Zore, ki je za nas pripravila čudovito umetniško delavnico. Ker pa otroci potrebujejo tudi veliko proste igre, kjer lahko med seboj sodelujejo, se pogovarjajo, izmenjujejo različna mnenja in tudi rešujejo konflikte, smo si v petek privoščili igralno urico ter se zaigrali s svojimi igračami.

V tem tednu smo prav tako veliko časa namenili pravljicam, pogovarjanju o medsebojnih odnosih in bontonu.

Teden otroka je minil kot bi mignil in vsi se strinjamo, da je bil zelo pester, zanimiv ter predvsem lep.

Zato še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste k temu na kakršenkoli način pripomogli!

Razredničarke 2. razreda

Dostopnost