Na šolski skupnosti smo se pogovarjali, kaj bi lahko izboljšali, da bi zmanjšali količino zavržene hrane. Učitelji so nam predstavili dejstvo, da se hrana, ki gre enkrat iz kuhinje, vanjo več ne vrne, če ni originalno zapakirana. Zmenili smo se, da bodo v kuhinji kose kruha razrezali na polovice, v razrede bodo dali manj namaza in čaja, a bodo reditelji lahko šli iskat dodatek v kuhinjo. Na tak način bomo pripomogli k zmanjšanju zavržene hrane.
Učenci smo predlagali, da bi bilo za malico več jedi, ki jo imamo radi. Vendar smo se seznanili, da se morajo v šolski kuhinji pri pripravi jedilnikov držati določenih smernic in poskrbeti za zdravo in uravnoteženo prehrano.
Od 2. aprila dalje bomo en mesec merili zavrženo hrano in jo beležili na plakatu v jedilnici šole. Tudi mi postanimo navdih in zgled za vse ljudi.
Kiara, Hana, Matic, Val