02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

Že ves mesec traja na naši šoli praznično vzdušje. Najprej so se prižgale lučke, praznični zvonec nas opominja, kdaj se ure začnejo in končajo, med odmori si privoščimo božično glasbo, nosnice razvaja vonj po keksih, vsak dan je več učencev in učiteljev oblečenih v nepogrešljive božične puloverje.

Preden se čisto zares prepustimo prazničnemu vzdušju z domačimi, smo se zbrali na dobrodelni prireditvi z naslovom Božična pravljica, ki je potekala 12. 12. 2023 v Športni dvorani.

V bogatem programu, ki so ga pripravili učenci s svojimi mentorji, so nas očarale nežne snežinke, ki so priplesale na oder in priklicale še ostale nastopajoče. Zvrstilo se je obilo nadarjenih glasbenikov in predanih pevcev, občudovali smo igralce, plesalci pa so jemali dih.

Slišali smo skrite božične želje in zanimive sezname želja naših učencev. Razkrilo se je, da so pisma Božičku pisali že od nekdaj, saj se je na podstrešju našlo tudi babičino pismo, v katerem smo izvedeli, kako so nekoč praznovali ta praznični čas. Med ostalimi pismi pa so razkrili svoje želje tako najmlajši kot starejši učenci, tudi ravnateljica je napisala svoje pismo. V njem je izrazila veselje in hvaležnost, poudarila spoštljivost in dobroto. Vsem je zaželela, da se jim uresničijo sanje. Ostala pisma so razkrila, da si učenci želijo spoštovanja med ljudmi, enakopravnosti, medsebojne pomoči in razumevanja, miru in čistega okolja, kar je presegalo zgolj sezname želja, ki jih je možno preprosto kupiti. Še večji čar pa je bil, da je pisma prebral sam Božiček, ki si je prireditev tudi ogledal in po njegovih besedah v njej tudi neizmerno užival.

Po prireditvi so se obiskovalci na dobrodelnem bazarju sprehodili med izdelki, ki so nastali kot plod izvirnih idej in spretnih prstov naših učencev.

Oči smo zatisnili z mislijo na plešoče snežinke in prasketanje kamina ter v velikem pričakovanju prihajajočih dni.

Zapisala Nina Ančić

Dostopnost