02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

Pod okriljem ZOTKS (Zveze za tehnično kulturo Slovenije) so se tekmovalci in tekmovalke pomerili v znanju iz tehničnih dosežkov na vseh področjih modelarstva.

Dan smo pričeli z registracijo tekmovalcev ob 9. uri zjutraj, sledil je uvodni nagovor organizatorjev tekmovanja ter nastop šolskega pevskega zbora. Po podanih navodilih so bili tekmovalci malo pred deseto uro razporejeni na različne lokacije – glede na vrsto tekmovalne panoge.

Tekmovalci z letalskimi modeli in modeli raket so tekmovali na letališču Rakičan, tekmovalci s čolni in jadrnicami na Kamenšnici Murska Sobota, radioamateriji v Dobrovniku, tekmovalci z avtomobilskimi modeli in zmaji pa na igrišču za šolo.

Tekmovanje je potekalo v zelo prijetnem vzdušju, tudi vreme nam je bilo naklonjeno.

Po končanem tekmovanju je na tekmovališčih ločeno potekala razglasitev zmagovalcev. Zmagovalci so prejeli medalje in vabilo na uradno podelitev priznanj in nagrad, ki bo 11. junija 2023 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani.

Naš učenec Niko Grošelj iz 7. d je tekmoval v disciplini letalsko modelarstvo in s svojim čudovitim letalom v omenjeni disciplini zasedel 1. mesto, za kar mu iskreno čestitamo.

 

Mentorica: Nuša Flajšman

 

Dostopnost