02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

»Vsakdo potrebuje druge ljudi, ki mu bodo pomagali uresničiti sanje. Vsi potrebujemo drug drugega.«    (Jim Rohn)

 

Praznični mesec december je čas mnogih lepih želja, upanja, sanj. Med nami pa je tudi veliko ljudi, ki med prazniki ne bodo deležni topline doma, objemov, trenutkov zadovoljstva in sreče. Svet je lahko veliko lepši, če se pridružimo dobrodelnosti vsak po svojih zmožnostih. Občutek, da si nekomu priklical nasmeh na obraz, mu pomagal ujeti sanje, je neprecenljiv.

Tega se zavedamo tudi na OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, zato smo priredili tradicionalno dobrodelno prireditev z darilnim bazarjem »UJEMI NASMEH, UJEMI SVOJE SANJE«. Ponovno nam je uspelo združiti moči na odru in pod njim. Pripravili smo pester in raznolik program, ki je popoldan prevesil v sproščujoč večer in obnovljena športna dvorana, napolnjena s prazničnim duhom, je pokala po šivih. Več kot 300 otrok in odraslih je pelo, igralo, plesalo, skrbelo za zvok in razsvetljavo ter izpeljalo čarobno prireditev z dobrim namenom.

Po zabavnem delu prireditve so se obiskovalci lahko sprehodili po prazničnem bazarju, poklepetali med seboj in s kakšno toplo mislijo sklenili iztekajoče se leto. Vsi učenci in učitelji od 1. do 9. razreda so se potrudili in v sklopu tehniškega dne z veseljem izdelali izvirne in unikatne izdelke, z željo, da bi z zbranimi sredstvi morda komu polepšali dan. Na tak način učenci spoznavajo vrednoto solidarnosti. Želimo si, da bi jo ponotranjili in ohranjali tudi kasneje kot odrasle osebe.

Dobrodelna prireditev je pokazala, kaj pomeni sodelovanje vseh nas in solidarnost med ljudmi. Vedno več je ljudi, ki se zavedamo, da na svetu nismo sami, in da lahko sobivamo skupaj le tako, da se začutimo, povežemo in drug drugemu pomagamo. Iskrena hvala vsem učencem, učiteljem in drugim delavcem šole, gostom, Športni dvorani Slovenska Bistrica, SAZAS-u, KTV ter vsem tistim, ki ste kakorkoli prispevali, da je naša prireditev tudi tokrat uspela. Dokazali smo, da znamo stopiti skupaj, ko je to potrebno. Z vašo pomočjo nam je uspelo zbrati 3500 €. Vsa darovana sredstva bomo namenili za različne šolske in obšolske dejavnosti. Na tak način bomo vsem učencem dali enake možnosti, jim pomagali ujeti sanje, nasmehe in jim pričarali svetlejše trenutke.

Želimo, da bi tudi vam uspelo ujeti sanje in jih vtkati v skrivnostne poti naših življenj.

 

Prijazno vabljeni k ogledu utrinkov naše prireditve.

 

Učenci in učitelji OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica

 

Dostopnost