02 80 50 380 info@ospo-slb.si
 
Tudi letos smo se učenci z mentoricama turističnega krožka prijavili na 38. državni festival Turizmu pomaga lastna glava. Letošnja tema naloge je OKUSNI ZAKLADI: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom. 
Z mentoricama smo že na začetku šolskega leta začeli iskati izvirno zamisel in kovati načrt izdelave kulinaričnega spominka, ki bi predstavljal naš kraj. 
V navdih so nam bili grofje Attems, ki so živeli na gradu Slovenska Bistrica. Navdušili so nas njihova kulinarika in oranžerije, ki so bile postavljene na območju, kjer danes stoji naša šola. V nalogi je prikazana pot oblikovanja turističnega produkta Attemsovi kolački. Povezali smo se z našimi lokalnimi proizvajalci in tako spominku dodali še dodaten pridih domačnosti. 
Pri nastajanju naloge smo se učenci turističnega krožka povezali s številnimi strokovnjaki tako znotraj kot tudi zunaj našega zavoda. Ponosni smo na našo nalogo se ob tej priložnosti zahvaljujemo vsem, ki so s svojim znanjem, izkušnjami in dragocenim časom oplemenitili naše delo.
 
 
 
Učenci turističnega krožka
Mentorici Patricija Žuraj in Jasna Jančič
Dostopnost