02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

Projekt Odprta knjiga: GG4A se je začel z oktobrom 2023. Z naše šole smo se ga udeležile Anika Potočnik, Živa Kotnik Gumzej in Ema Mušič. Dodelile smo si ime Sadje.

Projekt je potekal tako, da smo reševale uganke, s pomočjo katerih smo izvedele, katero knjigo moramo prebrati. Ko smo opravile uganko, smo bile postavljene pred izziv; včasih smo pred tem reševale še kviz.

Prvo knjigo (Erik Vogler in zločini belega kralja) smo prebrale v oktobru. Za izziv smo morale razložiti, kako bi me rešile zločin. Raziskovale smo primer Črne dalije, ki smo ga obravnavale v predstavitvi.

Naslednja je bila pesniška zbirka Žanine kavbojke. Napisati smo morale tri pesmi, od katerih je morala vsaka biti malo drugačne oblike.

Tretja knjiga je bila Resnica, pri kateri se je reševal tudi kviz. Napisale smo haikuje in bile za svoje delo nagrajene tudi z dodatnimi točkami.

Naslednja knjiga je bila In zmaj je pojedel sonce. Rešile smo kviz in izdelale tipno ilustracijo iz različnih materialov.

Brale smo tudi monodramo Marta pred ogledalom. Za opravljanje izziva smo uprizorile predstavo z odlomkom iz knjige.

Zadnja knjiga, ki smo jo brale v okviru projekta, je bila Električne ribe. Postaviti smo se morale v vlogo najstnice, ki se preseli v tujino, in napisati pismo svoji prijateljici. Naše delo je prepričalo žirijo, tako da smo pri tej nalogi zasedle prvo mesto.

Skupno smo bile med desetimi najboljšimi ekipami.

Ta projekt nam je razširil besedni zaklad in polepšal veliko naših dni.

                                    

Anika Potočnik in Živa Kotnik Gumzej, 7. b

Dostopnost