02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

Tik pred koncem šolskega leta so skoraj vsi učenci sedmih, osmih in devetih razredov, ki se na naši šoli v okviru izbirnega predmeta učijo špansko, tekmovali v znanju španskega jezika. Na tekmovanju so preverili njihovo poznavanje španskega jezika in kulture (kulinarike, glasbe in tudi geografije). Tekmovanje je mednarodno, saj so se ga udeležili tudi učenci španščine iz Italije, Srbije, Hrvaške, Španije, Madžarske, Češke in Poljske.

V devetem razredu že obvladajo špansko, saj je zlato priznanje doseglo kar pet dijakinj: Gala Aurednik, Johana Unuk, Eva Goričan, Katarina Vidmar in Hana Turk. Srebrno priznanje so dobile Paulina Potočnik, Ela Šttern in Zala Dobnikar, bronasto pa Eva Drevenšek.

V osmem razredu zlatega priznanja nismo podelili, srebro priznanje pa so dosegli Eva Erker, Neža Hojnik in Matic Furman, bronasto pa Kiara Mikec, Ana Kocbel in Bella Majal.

V sedmem razredu sta vse točke in zlato priznanje dosegli Tarja Papotnik Sekol in Vilma Unuk, zlato si je prislužila tudi Anika Potočnik. Srebro se je zasvetilo v rokah Gala Lešnika, Eme Kocijan in Mare Klajderič Fidler, bron pa sta si prislužili Eva Potisk in Vesna Tarkuš.

Čestitamo nagrajencem in vsem ostali, ki ste svoje znanje preizkusili na tekmovanju v znanju španskega jezika! ¡Enhorabuena!

Maja Kodrič Crnjakovič, profesorica španskega jezika (izbirni predmet ŠPANŠČINA)

Dostopnost