02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

V sredo, 25. 10. 2023, je bil na bistriških osnovnih šolah organiziran karierni sejem. V telovadnici OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica so se predstavljale srednje šole, v telovadnici 2. OŠ Slovenska Bistrica pa so nam pripravili predstavitve različnih poklicev.  

 

Predstavitve srednjih šol so bile zabavne. Pri dijakih Srednje gostinske in turistične šole smo dobili odlične tople sendviče, koktajl in šmorn. Pri dijakih Srednje šole za prehrano in živilstvo smo se preizkusili v okraševanju mafinov, pri dijakih SERŠa smo se lahko stresli z električnim tokom. Dijak TŠC Maribor nas je navdušil z miselnimi ugankami, pri Srednji gradbeni šoli smo se preizkusili v sestavljanju hišk iz keramike in lesa. Pri dijakih Šolskega centra Rogaška Slatina smo si lahko izdelali obeske iz stekla in si pregledali vid. Dijakinje Srednje zdravstvene in kozmetične šole so nam uredile nohte in izmerile krvni pritisk. Šolski center Slovenske Konjice nas je privabil s keksi in zanimivo stojnico. Dijakinji Gimnazije Ptuj sta nam predstavili splošno. umetniško in športno gimnazijo in vsa potovanja v tujino, ki jih imajo. Dijaki SŠ Slovenska Bistrica pa so za nas pripravili zanimivo igro in posebej predstavili program metalurški tehnik.  

 

Vse predstavitve so bile zelo zanimive. Dijake smo lahko vprašali o šolski malici, učiteljih in o tem, kaj jim je na njihovih šolah všeč. Zabavno je bilo tudi srečati bivše učence naše šole. Dan smo zaključili siti in z več znanja o srednjih šolah. Bilo je super. 

Učenci 8. E razreda

Dostopnost