02 80 50 380 info@ospo-slb.si

Biti radoveden pomeni napredovati, prihajati do novih znanj in spoznanj ter izkušenj. Radovednost pomaga otrokom odkrivati in razumeti svet.
Tudi pri učencih 3. razreda se je v tem tednu dogajalo veliko zanimivega in prijetnega, predvsem pa je bil ta teden poln otroške radovednosti in igrivosti.

Učenci so ga začeli igrivo. Ker potrebujejo tudi veliko proste igre, kjer lahko med seboj sodelujejo, se pogovarjajo, izmenjujejo različna mnenja in tudi rešujejo konflikte, so si v ponedeljek privoščili igralno urico ter se zaigrali s svojimi igračami. Še isti dan jih je iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica obiskala vodja Centra za krepitev zdravja, gospa Silvija Lunder, ki jih je podučila o pomenu pravilne higiene. V torek smo se odpravili v Kinodvorano Slovenska Bistrica, kjer smo si ogledali risani film z naslovom Elementi.
V četrtek smo v okviru naravoslovnega dne obiskali Kmetijo Rabič v Šentovcu, kjer smo ob družbi vseh živalic, ki prebivajo na kmetiji neizmerno uživali. Teden se je končal s prijetnim obiskom – v petek smo se odpravili na ogled v PGD Slovenska Bistrica, kjer so prijazni gasilci, civilna zaščita in zdravstveni dom za nas pripravili veliko zanimivih delavnic in predstavitev – naučili smo se veliko novega! Petek pa je bil tudi športno obarvan – odpravili smo se na pohod, kjer nas je sonček spremljal na vsakem koraku.
V tem tednu smo prav tako veliko časa namenili pravljicam, pogovarjanju o medsebojnih odnosih in bontonu, ustvarjanju ter tudi medsebojni izmenjavi knjig v okviru projekta »Knjižna mimobežnica«. Ves teden smo pridno zbirali hrano za male živali in lahko se pohvalimo, saj vemo, da bo z našo pomočjo nahranjenih ogromno pasjih in mačjih lačnih ust.
Teden otroka je minil kot bi mignil in vsi se strinjamo, da je bil zelo pester, zanimiv ter predvsem lep. Zato še enkrat iskrena hvala vsem, ki ste k temu na kakršenkoli način pripomogli!

Učenci in razredničarke 3. razreda

Dostopnost