02 80 50 380 info@ospo-slb.si

Veliko malih stvari obstaja, ki povzročijo, da tvoj svet raste.
Ljubezen do knjig je najboljša izmed.
Jacqueline Kennedy

 

Prvošolci so se ob zaključku šestega nacionalnega meseca skupnega branja in v tednu otroka razveselili darilne slikanice Hiša selivka. 

Projekt darilno slikanico tudi letos pripravljajo Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS s partnerji in podporniki. Na tak način se želijo pokloniti 70-letnici delovanja Zveze prijateljev mladine Slovenija.

Hiša selivka je dvojezična knjiga avtorja Marka Kravosa z ilustracijami Erike Cunja, ki je izšla pri založbi Miš. V njej so zbrane tri pravljice. Zajec zvitorepec pripoveduje o zajcu, ki se zvito reši iz lisičinih krempljev, začne prodajati srečo in obogati. Za nameček si omisli še malce bolj razkošen rep, kot smo ga pri zajcih vajeni, in celo ladjo, ki ga pripelje v cirkus.

V pravljici Rozamunda, Hudik in paž Nace spremljamo, kako kraljična Rozamunda po strašni pomoti pade v roke zlobnemu Hudiku. Njena usoda je odslej odvisna le od iznajdljivosti paža Naceta.

V pravljici Hiša selivka pa srečamo dečka Luko, ki hišico babice in dedka spremeni v bujen vrt, ki marsikomu vzbudi tek. Ker se kradljivci in nadloge vrstijo druga za drugo, se Luka odloči hišico preseliti. In to kar po zraku.

Projekt so pripravili ob podpori Javne agencije za knjigo RS in drugih partnerjev ter  sponzorjev.

Darilna slikanica je odlična bralna spodbuda. In knjiga je najlepše darilo.

Dostopnost