02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

»Vsi govorijo o miru, vendar se nihče ne izobražuje za mir. V tem svetu se izobražuje za tekmovanje, konkurenca pa je začetek vsake vojne. Ko se bomo izobraževali za sodelovanje in večjo solidarnost, se bomo tisti dan izobraževali za mir.« Maria Montessori

Za mir, sprejemanje raznolikosti, strpnost, spoštovanje in sodelovanje se bomo izobraževali tudi v okviru mednarodnega projekta Krokus. Namen projekta je seznanitev mladih s holokavstom in ozaveščanje o nevarnostih rasizma in diskriminacije v družbi. Na naši šoli smo v letošnjem šolskem letu vanj vključili učence zgodovinskega krožka.

S projektom smo pričeli v tednu pred jesenskimi počitnicami ko smo v korito pred šolo posadili čebulice krokusov. Rumeni cvetovi nas bodo v spomladanskem času spomnili na 1,5 milijona judovskih otrok, umrlih v holokavstu, in na tisoče drugih otrok, žrtev nacističnih grozodejstev.

V času spremljanja rasti čebulic bomo v okviru zgodovinskega krožka ter pouka zgodovine in domovinske in državljanske kulture in etike izvedli več dejavnosti na temo holokavsta, vključenosti in spoštovanja vseh ljudi, ne glede na njihovo raso, invalidnost, spolno usmerjenost ali versko prepričanje.

Koordinatorica projekta: Anja Regoršek

Dostopnost