02 80 50 380 info@ospo-slb.si

 

Tik pred koncem šolskega leta so nekateri učenci sedmih, osmih in devetih razredov, ki se na naši šoli v okviru izbirnega predmeta učijo špansko, tekmovali v znanju španskega jezika. Na tekmovanju so preverili njihovo poznavanje španskega jezika (besedišča in slovnične) in kulture (kulinarike, glasbe in tudi geografije). Tekmovanje je mednarodno, saj so se ga udeležili tudi učenci španščine iz Italije, Madžarske, Češke in Poljske.

V devetem razredu so Anja Tišler, 9. a, Ana Mušič, 9. c, Tara Mitkovič, 9. c, Nea Dolenc Klajdarič, 9. b, in Neža Podvršnik, 9. b, dosegle srebrno priznanje.

V osmem razredu smo podelili kar štiri zlata priznanja. Gala Aurednik iz 8. a je dosegla vse točke, zlato pa so si priborile tudi Johana Unuk, 8. d, Paulina Potočnik, 8. a, in Eva Goričan, 8. a. Srebrno priznanje so dosegli: Hana Turk, 8. a, Katarina Vidmar, 8. c, Jaša Pešak, 8. c, Ela Šttern, 8. b, in Gal Potisk, 8. D. Osmošolka Eva Drevenšek pa je dosegla bronasto priznanje.

V sedmem razredu je zlato dosegla samo Eva Erker iz 7. b. Srebrno priznanje so prejeli: Ana Zupanc, 7. c, Ana Kocbek, 7. c, Neža Hojnik, 7. a, Kiara Mikec, 7. d, Paulina Senegačnik, 7. d, in Val Vovšek, 7. d. Bronasto priznanje pa so ujeli še Bella Majal, Eva Šarisska in Matevž G. Lunežnik.

Čestitamo! ¡Enhorabuena!

 

Maja Kodrič Crnjakovič, profesorica španskega jezika (izbirni predmet ŠPANŠČINA)

Dostopnost