02 80 50 380 info@ospo-slb.si

V sredo, 18. 1. 2023, smo se šestošolci zjutraj zbrali pred telovadnico. Dežurni učenci so odšli po malico in nam jo razdelili, ob 8.30 pa je prispel naš prevoz – dva avtobusa in kombi. Ne enem izmed avtobusov so bili že šestošolci iz podružnične šole. Ko smo bili vsi na svojih sedežih, smo se odpeljali proti Ljubljani.

Ko smo prispeli, smo se sprehodili skozi center Ljubljane ter se fotografirali ob kipu Franceta Prešerna. Potem smo se odpravili v Cankarjev dom, kjer smo najprej pojedli malico. Ko smo se okrepčali, smo šli v Linhartovo dvorano. Ogledali smo si muzikal Figarova svatba. Predstavo so uprizorili dijaki II. gimnazije Maribor, skupaj z desetminutnim odmorom pa je trajala kar dve uri in pol.

Po predstavi smo se razdelili v dve skupini; ena si je šla ogledat Hišo iluzij, druga pa se je odpravila v McDonald’s. Nato smo se zamenjali. Ko smo bili vsi siti in ko smo si vsi ogledali Hišo iluzij, smo odšli do avtobusa ter se počasi odpravili proti Slovenski Bistrici, kamor smo prispeli ob 18. uri. Pred telovadnico smo ekskurzijo zaključili in počakali starše.

Čeprav nam je dež uničil sprehod oziroma ogled mesta, nam je bila ekskurzija zelo všeč.

Julija Strmšek, Špela Landeker, Brina Fideršek in Anika Potočnik

Dostopnost