Festival Turizmu pomaga lastna glava

Učenci turističnega krožka smo kot vsako leto doslej nestrpno pričakovali temo letošnjega državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava. Voda in zdravilni turizem je tema, o kateri smo se na skupnih srečanjih veliko pogovarjali in iskali ideje, možnosti ter dognali številna nova spoznanja. Pri tem se nam je porajalo vprašanje, kako bi vse to povezali z vodo.
Če čisti bistriški vodi, ki jo uporabljamo tako za kopanje kot tudi za sproščanje, dodamo še zelišča, bosta blagodejni učinek in vpliv na naše počutje ter zdravje učinkovitejša.
To spoznanje nas je poneslo do ideje o pripravi zeliščnih kopeli.

Ugotovili smo, da je naš kraj Slovenska Bistrica mesto tisočerih naravnih bogastev.
Zeliščar gospod Boštjan Erker nam je s svojim znanjem in izkušnjami osvetlil pomen zeliščarstva. Sestavili in pripravili smo 4 vrste zeliščnih kopeli, s poudarkom za vsak letni čas. Pripravili smo nalogo z naslovom, Zeliščni mehurčki in izdelali inovativni turistični produkt, v katerega smo vnesli sodobne in moderne pristope. Nalogi smo dodali QR kodo in meditacijsko glasbo, ki je namenjena poslušnju med sproščanjem v kopeli.

Nalogo in turistični izdelek, ki smo ga ustvarili, smo predstavili na srečanju turističnih podmladkov v Slovenski Bistrici in na državnem srečanju turističnih tržnic v okviru festivala Turizmu pomaga lastna glava v Medvodah. Turistična zveza Slovenije nas je za predstavljeno nalogo in izviren turistični product Zeliščni mehurčki nagradila z zlatim priznanjem.

Namen našega sodelovanja na tem festivalu je obogatiti in razširiti turistično ponudbo domačega kraja. Tudi v prihodnje si bomo prizadevali izboljšati in popestriti turizem v domačem okolju ter se naučiti veščin trženja, oblikovanja in prodaje v turizmu.

Spodaj si lahko ogledate nekaj utrinkov našega dela.

Turistični krožek
142
35

3.6.2022 | Število ogledov: 17


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (30.6.2022)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 30.6.2022, 10:9:48
obiskovalec: 3027948
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net