EVROPEJČEK 2022

II. gimnazija Maribor, Šola ambasadorka Evropskega parlamenta, je 10. 5. 2022 premierno organizirala tekmovanje osnovnih šol v poznavanju Evropske unije pod naslovom »Evropejček 2022«.
Tekmovanja se je udeležilo 21 učencev in učenk iz šestih mariborskih in naše šole, ki so jo zastopale učenke Brina Lampret, Mia Erker in Nika Vukovič iz 8. c razreda. Na vhodnih vratih nas je pozdravil nekdanji učenec Matic Mohorko, sledil je sprejem kandidatov ter nagovor prof. Saša Mikića, prof. Mateje Krumpak in ravnatelja dr. Marka Jagodiča. Po uvodnem delu se je pričelo uradno tekmovanje. Tekmovalne pole so učenci reševali 45 minut. Po zahtevnem podvigu se je zelo prileglo okusno kosilo. Med seštevanjem rezultatov smo nahranili še naše možgane s poučnim predavanjem predstavnika Hiše EU, Petra Mrdovića, o delovanju Evropske unije. Na tekmovanju so se dekleta odrezala zelo dobro in si prislužila strokovno ekskurzijo v Ljubljano, kjer bodo obiskala Državni zbor Republike Slovenije in Hišo EU ter preživela zabaven dan, poln novih odkritij.

Ponosni smo, da smo lahko del začetka čudovitega medobčinskega sodelovanja in veselimo se prihodnjih izzivov na temo Evropske unije.

MicrosoftTeams-imageMicrosoftTeams-image1


Mojca Kobale Pahor, prof.
13.5.2022 | Število ogledov: 73


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (21.5.2022)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 21.5.2022, 4:10:36
obiskovalec: 2992988
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net