VIRTUALNI KARIERNI SEJEM 2021

Danes, v ponedeljek, 15. 11. 2021, se pričenja Virtualni karierni sejem 2021. ?

VIRTUALNI KARIERNI SEJEM 2021?je osrednji dogodek s področja karierne orientacije mladih na območju kohezijske regije Vzhodna Slovenija. Sejem je razdeljen na dva dela: za OSNOVNOŠOLCE in za SREDNJEŠOLCE.

Za OSNOVNOŠOLCE bo sejem potekal od 15. do 21. novembra 2021.

Dogodek pomaga mladim odgovoriti na vprašanja,?KJE NADALJEVATI IZOBRAŽEVANJE, KAJ SO ZNAČILNOSTI POKLICEV, KAKO LAHKO SODELUJEJO S PODJETJI IN DRUGIMI ORGANIZACIJAMI ŽE V ČASU IZOBRAŽEVANJA.

Komu je sejem namenjen?
Osnovnošolcem, predvsem višjih razredov, njihovim staršem/skrbnikom in učiteljem ter strokovnim delavcem, ki skrbijo za karierno orientacijo na osnovnih šolah.


Za SREDNJEŠOLCE bo sejem potekal od 22. do 28. novembra 2021.

Dogodek pomaga mladim odgovoriti na vprašanja,?KJE NADALJEVATI IZOBRAŽEVANJE, KAJ SO ZNAČIL
Komu je sejem namenjen?
Srednješolcem, predvsem zaključnih letnikov, njihovim staršem/skrbnikom in učiteljem ter strokovnim delavcem, ki skrbijo za karierno orientacijo na srednjih šolah.


Tako kot v realnem prostoru se bodo tudi v virtualnem prostoru predstavljali delodajalci, srednje šole, visokošolske ustanove, mladinski centri in druge podporne organizacije s področja karierne orientacije.

Virtualni karierni sejem bo mladim ponujal čim lažji stik z izobraževalnimi ustanovami ter delodajalci, ki se bodo predstavljali na virtualnih stojnicah. Predstavljeni bodo deficitarni poklici in poklici prihodnosti. S pomočjo organizacij v mladinskem sektorju bodo predstavljene pomembne obšolske dejavnosti, ki jih mladi potrebujejo za večanje kompetenc in lažji vstop na trg dela. Predstavljene bodo tudi informacije za lažje načrtovanje karierne poti.


Raziskovanje na Virtualnem kariernem sejmu je enostavno in varno:???

V splet se učenci prijavijo na povezavi:?www.karierni-sejem.si, izberejo Osnovnošolski sejem in lahko pričnejo z raziskovanjem?brez registracije.

V kolikor se želijo udeležiti dogodkov v živo, se pogovoriti s svetovalko v karierni svetovalnici, sodelovati v klepetih in drugih interaktivnih vsebinah ali se pogovoriti z »živimi knjigami« je?potrebna registracija:

Ko želijo dostopati do vsebin, se pojavi okno za registracijo.

Vpišejo svoje podatke in si določijo geslo po svoji izbiri. S svojim računom lahko dostopajo do vsega, kar sejem ponuja.

Za registracijo potrebujejo svoj e-naslov. Ko izberejo svoj status (npr. učenec), se odpre možnost, da se vpišejo tudi v svojo šolo in razred. Učenci izberejo OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica in razred, ki ga obiskujejo.

V kolikor so učenci stari 15 ali manj, bodo morali za registracijo dobiti privolitev svojih staršev (vnesli bodo e-mail staršev, ki bodo povezavo potrdili, in jim tako omogočili vstop na sejem). Starši torej dobijo obvestilo, da se je njihov otrok registriral na Virtualni karierni sejem 2021. V kolikor se z registracijo ne strinjajo, lahko zahtevajo njen izbris.

Obisk sejma je možen tudi brez registracije, vendar takrat učenci nimajo dostopa do vseh vsebin. Tudi starši lahko obiščejo sejem (brez ali z registracijo).

Posnete vsebine in druga neinteraktivna gradiva bodo na tej spletni strani na voljo naslednjih 10 mesecev, do konca septembra 2022.

V primeru dodatnih vprašanj lahko obiščete spletno stran: https://karierni-sejem.si/os/pogosto-zastavljena-vprasanja.


Uspešno raziskovanje kariernega sejma vam želimo.?

Šolska svetovalna služba
15.11.2021 | Število ogledov: 11


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (13.8.2022)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 13.8.2022, 17:15:11
obiskovalec: 3052784
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net