TEDEN OTROKA

RAZIGRAN UŽIVAJ DAN je osrednja letošnja tema tedna otroka, ki se začenja danes, v ponedeljek, 4. oktobra, in bo trajal do nedelje, 10. oktobra.

Pozornost širše javnosti je usmerjena otrokom in mladini z različnimi okroglimi mizami, konferencami in izobraževalnimi delavnicami. Kot protiutež epidemije, šolanja od doma in posledicam, ki iz tega izhajajo, želimo poudariti pomen igre in igranja. Igra in igranje prinašata veselje in sproščenost, burita našo domišljijo, nas povezujeta in navdihujeta.

Kot vsako leto obeležujemo teden otroka tudi na naši šoli. Zato smo pripravili različne aktivnosti v okviru pouka in dnevov dejavnosti. V duhu teme Razigran uživaj dan se bomo v tem tednu posvetili igri, prepevanju pesmi in druženju, prebiranju pravljic, ogledu risank in filmov, pohodom v naravo, risanju, plesu, zabavnim igram, izdelovanju igrač in papirnatih ladjic, reševanju ugank in vsemu, kar sprošča naše telo ter misli, razvija domišljijo, krepi prijateljstvo in nas povezuje.

V tednu otroka bomo na šoli organizirali tudi dve zbiralni akciji. Zbirali bomo hrano za male živali in knjige, kot so pravljice, slikanice in mladinsko literaturo. Zbirno mesto bo v avli šole pri panoju, ki je namenjen tednu otroka. Tam bosta dva zaboja za odlaganje knjig in hrane za živali. Hrano za živali bomo podarili Društvu za zaščito živali Slovenska Bistrica, knjige pa ZPM Maribor ter CSD Maribor.

Potrudimo se, da skupaj preživimo sproščen in igriv teden otroka, z veliko dobre volje in smeha, predvsem pa brez strahu, negotovosti in pritiskov, ki smo jih doživljali v času epidemije koronavirusa.

Razigran teden vam želimo!

Delavci OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
4.10.2021 | Število ogledov: 60


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (21.5.2022)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 21.5.2022, 5:52:19
obiskovalec: 2993102
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net