21. SEPTEMBER - DAN MIRU

»Mir niso naivne sanje. Je luč v temi. Vodi nas na edino pot v boljšo prihodnost človeštva,« so besede, ki nam jih je v poslanici ob mednarodnem dnevu miru, 21. septembra, namenil generalni sekretar Združenih narodov.
Na ta dan naj bi povsod vladal mir, oboroženi in drugi spopadi pa naj bi se prekinili. Cilj mednarodnega dneva miru je, da se med ljudmi razširi vest o tem, da obstaja alternativa vojnemu stanju in da je možen tudi svet, v katerem vlada mir.
Priprave na ta dan so na naši šoli potekale dva tedna, naša šola se je namreč priključila UNESCO projektu »Pozdrav ptic miru«, zato so učenci na različnih delavnicah oz. razrednih urah iz papirja izdelovali ptice miru. Opremili so jih s pozitivnimi sporočili, z željo, da bi poletele čim dlje med ljudi. Učenci predmetne stopnje so pri pouku likovne umetnosti ustvarjali risbe, ki smo jih razstavili v avli šole. V torek, 21. septembra, so bili učenci 2. b in 2. c ambasadorji miru, saj so se sprehodili po ulicah Slovenske Bistrice in širili med ljudmi zavest o pomenu tega dneva. Drugošolci so s papirnatimi pticami in pozitivnimi sporočili navdihnili mimoidoče, ki so bili prijetno presenečeni in veseli.
V teh trenutno težkih časih se res vidi, da znamo še bolj ceniti takšna majhna dejanja, ki lepšajo dan, hkrati pa nudijo čas za razmislek. Pomembno je, da se vsak izmed nas zaveda, da za mir in dobre medsebojne odnose niso odgovorne samo posamezne vlade, ampak tudi vsak izmed nas. Mir lahko dosežemo samo s skupnimi močmi.
Vsem učencem se za sodelovanje, trud in ustvarjalnost iskreno zahvaljujemo.
mi2mir1MIR3
MIR5MIR4MIR6

Vabimo vas k ogledu naslednjega videa:
https://www.youtube.com/watch?v=4lwjJsxsvnM
28.9.2021 | Število ogledov: 67


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (21.5.2022)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 21.5.2022, 5:26:14
obiskovalec: 2993072
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net