Rastem s knjigo OŠ 2020

Sedmošolci so bili tudi v letošnjem šolskem letu vključeni v nacionalni projekt spodbujanja bralne kulture Rastem s knjigo.

Projekt skuša učence motivirati za branje mladinskega leposlovja slovenskih avtorjev in jih spodbuditi k obiskovanju splošnih knjižnic. V dar so prejeli knjigo pisatelja Mateta Dolenca Kako dolg je čas z ilustracijami Ane Maraž.

Zaradi slabega epidemiološkega stanja v državi učenci niso mogli obiskati Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica v okviru pouka, zato sta projekt izvedli šolski knjižničarki. Učencem 7. razreda sta pri urah slovenščine in knjižnično informacijskih znanj predstavili cilje projekta, spletno stran Knjižnice Josipa Vošnjaka Slovenska Bistrica, jih povabili k obisku splošne knjižnice ter nečlane k brezplačnemu vpisu. Prav tako so sedmošolci osvežili znanje o uporabi portala COBISS. Ogledali so si predstavitveni film projekta Rastem s knjigo OŠ 2020 in prejeto knjigo. Darilna knjiga je bila uvrščena na seznam za domače branje. Učenci so prebrali celotno zbirko kratkih duhovitih pripovedi iz živalskega sveta Kako dolg je čas ali pa vsaj nekaj kratkih zgodb, saj so jih po svoje ilustrirali pri urah likovne umetnosti.

V avli matične šole in na podružnični šoli smo v juniju pripravili razstavo Rastem s knjigo. Na ogled je bilo vseh 15 do sedaj izbranih darilnih knjig in likovni izdelki, ki so jih naši sedmošolci ustvarili pod mentorstvom učiteljice Aleške Farazin.
Rastem s knjigo MSLikovni izdelki MS 1Likovni izdelki MS 2
Rastem s knjigo PSLikovni izdelki PS 1

Šolska knjižnica
30.6.2021 | Število ogledov: 2


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (27.1.2022)
Zajtrk:
makovka, jogurt, sadje
Malica:
goveja juha s palačinkami, bio bombetka, mandarine - mleko
Kosilo:
pire krompir, stročji fižol v omaki, zelena solata s koruzo, puding
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 27.1.2022, 8:35:42
obiskovalec: 2914390
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net