DAN ČEBEL IN OTVORITEV ČEBELNJAKA

Na pobudo Republike Slovenije je 20. maj svetovni dan čebel.
Na naši šoli pa je bilo še posebej praznično, saj smo otvorili popolnoma nov čebelnjak, ki je namenjen čebelarskemu krožku. Prav tako nam bo služil kot dodatek k sedanjemu splošnemu programu šole. Šola bo z novim čebelnjakom pomembno prispevala k širjenju znanja in ohranjanju tradicije o čebelah ter čebelarstvu na Slovenskem.
Slavnostne prireditve se je udeležil župan občine Slov. Bistrica dr. Ivan Žagar, sedanji predsednik čebelarskega društva Slovenska Bistrica Maksimiljan Prah, nekdanji predsednik Norbert Jedlovčnik in dolgoletna mentorica čebelarskega krožka Majda Ferk.
V okolici čebelnjaka so člani likovnega društva Paleta iz Slovenske Bistrice ter slikarji iz Lukovice, Radelj ob Dravi, Črešnjevca in Maribora pripravili razstavo umetniških del na temo Čebele. Učenci in učenke prve triade pa so tekom dneva ustvarjali umetnine na asfaltnih površinah v okolici šole.
Po kulturnem programu z recitacijami, pesmijo in plesom s poudarkom na čebelah, ki so ga pripravili učenci z učiteljicami in po nagovoru ravnateljice Tatjane Pufič ter župana dr. Ivana Žagarja, je Maksimiljan Prah slavnostno odprl vrata novega čebelnjaka.
Čebelnjak je izdelal hišnik Maks Šmid, pri tem mu je pomagal čebelar in mentor čebelarskega krožka na naši šoli Marijan Dreo.
Vanj smo že naselili prvi panj čebel, ki nam ga je podarilo Čebelarsko društvo Slov. Bistrica, zanje pa skrbi čebelar Marijan Dreo ob pomoči čebelarskega podmladka. Učenci in učenke so pobarvali panjske končnice, ki krasijo sprednjo stran čebelnjaka. Tudi notranjost čebelnjaka je čudovita. Upamo, da se bodo čebele v novem domu dobro počutile in da se jim bo kmalu pridružila še kakšna čebelja družina.

DSC 0270DSC 0353DSC 0310
DSC 0265DSC 0352DSC 0272

Čebelarski pozdrav Naj medi!

Več v fotogaleriji!
21.5.2021 | Število ogledov: 25


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (13.8.2022)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 13.8.2022, 18:18:31
obiskovalec: 3052811
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net