Ognjiščna potica z Bistr'škega
Ognjiščna potica z Bistr'škega

V torek, 20. 4. 2021, se je za učence Turističnega krožka Osnovne šole Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, odvil vrhunec 35. državnega festivala Turizmu pomaga lastna glava, predstavitev naloge na spletni tržnici.
V projektu je sodelovalo 63. šol iz vse Slovenije, ki so to šolsko leto ustvarjali na temo Moj kraj, moj »chef«. Z njim je Turistična zveza Slovenije osnovnošolsko mladino vključila v vseslovenski projekt Slovenija - Evropska gastronomska regija 2021.
Tudi letos je bila želja po vnovičnem uspehu učencev naše šole, predvsem pa doprinosu k turističnemu razvoju domačega kraja, zelo velika. V času šolanja na daljavo so uspeli ustvarili turistično nalogo Ognjiščna potica z Bistr'škega, v kateri so združili svoja znanja in tradicionalni recept ognjiščne potice obogatili s pridihom sodobnosti.
Pot do končnega turističnega »produkta« je zajemala tri korake. V prvem so s pomočjo starih staršev zapisali recept za tradicionalno ognjiščnico ter predstavili njeno ozadje, preteklost in simboliko.
V drugem so jed obogatili s sestavinami, ki jo naredijo še bolj bogato in okusno, v tretjem koraku pa so se povezali z lokalno slaščičarko in lastnico priljubljene kavarne Cuker kuhna, gospo Pijo Debeljak. Z njeno pomočjo so ustvarili Ognjiščnico s ščepcem sodobnosti, ki so ji dodali rdečo peso, maline in matcho – te ji dajejo privlačnejšo barvo, za boljši okus, manj drobljivosti in lažjo prebavljivost pa so v testo dodali še droži. »In kaj pravijo babice na ta sodoben recept?« se je glasilo vprašanje komisije. »So bile kar navdušene!« je bil jasen odgovor učencev.
Poskrbeli so tudi za embalažo iz recikliranega kartona, jo opremili z izvirnim logotipom in zgodbo.
O rezultatih tekmovanja vas obvestimo takoj, ko bodo znani.
Čestitke vsem sodelujočim pri pripravi naloge. Hvala za vaš trud, prizadevnost in srčnost.
IMG 20210421 191018IMG 20210421 190923IMG 20210421 191032
MicrosoftTeams-image  14

Vaši mentorici Patricija Simrajh in Jasna Jančič
22.4.2021 | Število ogledov: 101


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (13.5.2021)
Zajtrk:
črni kruh, topljeni sir, sveži korenček, čaj
Malica:
jabolčna blazinica, bio kefir, breskve - šolska shema: jogurt
Kosilo:
juha milijon, svedrčki s paradižnikovo omako, sir, zelena solata s koruzo
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 13.5.2021, 16:51:51
obiskovalec: 2743997
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net