31. MEDOBČINSKI OTROŠKI PARLAMENT

V petek, 19.3.2020, je naši šoli potekal že 31. medobčinski otroški parlament.
Letos so se ga preko Zoom-a udeležili kar trije predstavniki naše šole, Vid Rudolf in Matic Mohorko iz matične ter Tilen Gorenšek iz podružnične šole na Zg. Ložnici.
Na srečanju so predstavniki šol iz občine Slovenska Bistrica in okoliških šol v skupinah razpravljali o širši temi parlamenta, ki se je glasila Moja poklicna prihodnost. V okviru le-te so jim na ZPMS Maribor zastavili pet podtem - Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine; Poti do mojega poklica, Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti, Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo ter podtemo, povezano z pandemijo, ki jih je doletela v zadnjem letu - Vpliv Covida-19 na izbiro poklica.
Po skupinskem delu so jih organizatorji (ZPMS in OŠ Kebelj) razdelili v pet skupin, vodenih s strani moderatorjev, kjer so sestavili krajšo predstavitev določene podteme. Izbrali so tudi predstavnika posamezne skupine, ki je bil hkrati tudi kandidat za delegata na nacionalnem srečanju. Med teh 5 kandidatov se je uvrstil tudi učenec naše šole, Matic Mohorko iz 9.b razreda. Po uspešni predstavitvi je sledilo anonimno glasovanje, kjer je Matic prejel veliko večino glasov ter se s tem avtomatsko uvrstil na regijsko in nacionalno raven otroškega parlamenta, ki bosta potekali v prihajajočih tednih.
Maticu čestitamo za dosežek ter mu želimo veliko uspeha na nacionalni ravni.

Zdenka Jeranovič, mentorica Otroškega parlamenta
22.3.2021 | Število ogledov: 131


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (14.6.2021)
Zajtrk:
koruzni kosmiči z mlekom, sadje
Malica:
sirova štručka, jabolčni sok, nektarine
Kosilo:
goveja juha, govedina v čebulni omaki, kus kus, zelena solata
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 14.6.2021, 10:27:54
obiskovalec: 2768971
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net