EKOKVIZ

V času šolanja na daljavo je na matični in podružnični šoli Zg. Ložnica v mesecu januarju potekalo šolsko tekmovanje Ekokviz.
Državno tekmovanje smo, na naše veliko veselje, lahko izpeljali v živo, in sicer 4. marca. Skozi prebiranje gradiva o izbrani temi so učenci pridobili veliko novega znanja in začeli razmišljati tudi o priložnostih, ki jih njim ter njihovim bližnjim, v domačem oziroma širšem okolju, ponuja narava.
Učenci 6. razreda so podrobneje spoznavali našo hrano, kako pride na naš krožnik, izvedeli so, da obstaja prav posebna banka – banka semen, ki shranjuje semena vseh rastlinskih vrst na svetu. Spoznali so tudi, da je hrana iz neposredne bližine veliko manj konzervirana in zato tudi bolj zdrava. Učenci 7. razreda so se spopadali z ogljičnim odtisom in krožnim gospodarstvom. Razmišljali so o zmanjševanju onesnaževanja in ponovni večkratni uporabi različnih predmetov. Spoznali so, da obstajajo določene trgovine in podjetja, ki temu že posvečajo vso svojo pozornost. Učenci 8. razredov pa so ugotavljali, kako pridobivati energijo na sodoben ekološko varčnejši način.
Na državno tekmovanje so se uvrstili najboljši učenci v svoji kategoriji iz vsake šole. Vsi sodelujoči so prave Ekoface in jim čestitamo za njihov trud, vztrajnost ter prilagodljivost v posebnih pogojih.
Vse, ki vas zanima okoljska problematika, vabimo k ogledu filma Cena plastike, ki je dostopen na spodnji povezavi. Film odgovarja na vprašanja, zakaj so smeti denar in hkrati nadloga v naši državi.
https://www.rtvslo.si/4d/arhiv/174598338?s=tv
ekosola

Ponosni mentorici Tina Čadež in Mojca Kobale Pahor
12.3.2021 | Število ogledov: 112


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (14.6.2021)
Zajtrk:
koruzni kosmiči z mlekom, sadje
Malica:
sirova štručka, jabolčni sok, nektarine
Kosilo:
goveja juha, govedina v čebulni omaki, kus kus, zelena solata
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 14.6.2021, 11:22:52
obiskovalec: 2769019
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net