OBVESTILO O ODPRTJU ŠOL ZA UČENCE 1. DO 3. RAZREDA
Spoštovani starši,
po sklepu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport s torkom, 29. 1. 2021, pričnemo z izobraževanjem v šoli z učenci od 1. do 3. razreda. Na OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica bomo poskrbeli za prijeten prehod učencev nazaj v šolo in za upoštevanje vseh higienskih priporočil v zvezi preprečevanjem širjenja koronavirusa.

1. SPREJEM OTROK V ŠOLO
Priporočamo, da za varen prihod in odhod iz šole, v čim večji meri poskrbite starši sami. Organiziran je tudi šolski prevoz, po ustaljenem voznem redu. Učenci si morajo pred vstopom na avtobus ali kombi razkužiti roke in ves čas prevoza nositi zaščitno masko. V šolo naj pridejo samo zdravi otroci. Starši v šolo ne smete vstopati, vsa komunikacija z učitelji naj poteka preko telefona ali eAsistenta.
Na matični šoli bomo začeli z jutranjim varstvom ob 5.30, na podružnični šoli pa ob 6.00. Učenci se ne bodo združevali in bodo od JUV do konca OPB v svoji matični učilnici. OPB bo potekal na matični šoli do 17.00 in na podružnični šoli do 16.30.

2. POTEK POUKA IN DRUGIH DEJAVNOSTI
Pouk bo potekal v matičnih učilnicah po urniku. V torek naj učenci s sabo v šolo prinesejo torbo in vse šolske potrebščine, saj si jih ne smejo posojati med seboj. Prosimo, da učenci v šolo ne nosijo svojih igrač, drugih naprav in hrane. Lahko si prinesejo svoj bidon z vodo. V šoli se bodo preobuli v copate. S seboj naj imajo tudi dodatna oblačila, saj moramo učilnice skladno z navodili redno temeljito prezračevati. Poskrbljeno bo za pravilno umivanje rok, pravilno higieno kašlja, za ustrezno razkuževanje rok in vseh površin. Učenci morajo ob prihodu v šolo, odhodu iz šole in vsakem gibanju po šoli nositi zaščitne maske. V matičnem razredu, ki je opredeljen kot en mehurček, mask učenci ne rabijo nositi. V šoli bo poskrbljeno za zajtrk, malico in kosilo za vse učence, ki so na njih naročeni. V primeru, da vaš otrok v šoli ne bo imel zajtrka ali kosila, morate obrok odjaviti.

3. ODHOD OTROK DOMOV
Prevzem otrok ob odhodu domov bo prav tako pred vhodom v šolo.
Pri prihodu in odhodu otrok upoštevajte navodila NIJZ glede preprečevanja širjenja okužb s korona virusom, predvsem upoštevajte varnostno razdaljo in higieno kašlja. Odsvetujemo zbiranje v skupinah na celotnem območju šole.
Kljub vsem omejitvam in navodilom, bomo poskrbeli, da se bodo učenci dobro počutili na šoli, ustvarili bomo prijetno delovno okolje, predvsem pa bomo naredili vse, kar je v naši moči, da vsi ostanemo zdravi.

S spoštovanjem,
Tatjana Pufič, prof.
25.1.2021 | Število ogledov: 187


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (8.3.2021)
Zajtrk:
žemljica, suha salama, čaj
Malica:
bio kefir, buhtelj z marmelado, pomaranče
Kosilo:
juha milijon, piščančji paprikaš, peresniki, zeljna solata s korenčkom
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 8.3.2021, 17:38:17
obiskovalec: 2701133
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net