Simbioza KNJIŽICA RECEPTOV

Naša šola sodeluje v projektu Simbioza Skupnost, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju, povezovanju, vseživljenjskem učenju in prostovoljstvu v lokalnem okolju.
Zaradi letošnje situacije, koronavirusa, nam je medgeneracijsko druženje ob peki piškotov in drugih dobrot, katerih recepti se prenašajo iz roda v rod, žal onemogočeno. Zato se je naša šola (OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica in PŠ Zgornja Ložnica) pridružila sooblikovanju vsebine Simbioze knjižice receptov, ki je del tega projekta. Praznikom smo želeli dodati ščepec domačnosti in medgeneracijskega druženja. Tako so naši učenci od 1. do 9. razreda in nekateri učitelji pridno pekli in kuhali ter delili svoje najljubše recepte za slastne piškote, kolače in druge slaščice ter jedi. Zbralo se je preko 120 različnih receptov – slanih, sladkih, vegetarijanskih, dietnih, tradicionalnih in modernih jedi. Vse recepte smo poslali na Simbiozo Skupnost. Le-ta je združila in uredila recepte vseh sodelujočih slovenskih osnovnih in srednjih šol, vrtcev, domov za starostnike in društev podeželskih žena. Svoje recepte sta prispevali tudi vrhunski slovenski restavraciji – Hiša Franko in Vila Podvin.
Nastala je Simbioza knjižica receptov, ki obsega več kot 1000 jedi. S Simbioze Skupnost sporočajo, da je to prva verzija receptov, v kateri so zbrani čisto vsi recepti, ki so jih dobili. Prav tako se nam opravičujejo, če s čim nismo zadovoljni, in nam sporočajo, da se bodo potrudili, da bodo naslednjič še boljši. Določen recept najdete tako, da v iskalnik, ki je na voljo v dokumentu (iskanje – zgoraj desno), vpišete ime jedi ali pa vaše ime, malo počakate in našli boste recept, ki ga iščete.
Namen in cilj Simbioze knjižice receptov sta bila dosežena – delili smo si recepte, ki nas lahko razveselijo v teh drugačnih praznikih in v novem letu, ki prihaja.
Z veseljem delimo povezavo do prve SIMBIOZE KNJIŽICE RECEPTOV, ki si jo lahko prenesete in uživate ob pripravi ter okušanju slastnih receptov.


Povezava: https://simbioza.eu/blog/simbioza-knjizica-receptov-je-koncno-pripravljena

Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali.

Želimo vam dober tek!

Zapisala: Brigita Kokol

23.12.2020 | Število ogledov: 44


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (8.3.2021)
Zajtrk:
žemljica, suha salama, čaj
Malica:
bio kefir, buhtelj z marmelado, pomaranče
Kosilo:
juha milijon, piščančji paprikaš, peresniki, zeljna solata s korenčkom
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 8.3.2021, 16:52:58
obiskovalec: 2701111
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net