»ODGOVOR JE POGOVOR«

V tednu od 5. do 9. 10. 2020 smo obeležili teden otroka. V letošnjem letu se Teden otroka povezuje s Telefonom za otroke in mladostnike, ki praznuje 30 let, zato je letošnja tema Tedna otroka slogan TOM telefona – Odgovor je pogovor.
Tudi na naši šoli smo pripravili veliko različnih in zanimivih aktivnosti.
Učenci od 1. do 3. razreda so sodelovali na likovnih natečajih »Igraj se z mano« in »Frida na potepu«, učenci 4. razreda pa so se lotili literarnega ustvarjanja – »Pedagoška akcija za leto 2020 – ZDIS« in likovnega ustvarjanja – medgeneracijski projekt Pošte Slovenije.
4. oktobra je potekal svetovni dan živali, zato smo učencem ob tej priložnosti predstavili Društvo za zaščito živali Slovenska Bistrica in jih tako spodbudili k lepšemu in spoštljivemu odnosu do živali.
Nekaj dni v tem tednu je bilo namenjenih tudi organiziranim športnim igram, pohodom, 2., 3. in 4. razredi pa so se udeležili tudi predstavitve juda in nekaterih panog paraolimpijskega športa (odbojka, košarka, gimnastika, balinanje).
Ker je mesec oktober Mednarodni mesec šolskih knjižnic, so si ob tej priložnosti učenci imeli možnost ogledati razstavo knjig na temo Odgovor je pogovor, 30 let Tom telefona. Od 8. septembra do 11. oktobra je potekal tudi Nacionalni mesec skupnega branja, zato so vsi razredi pouk vsak dan začeli s poslušanjem pravljice oziroma s tihim branjem.
Dejavnosti v podaljšanem bivanju so v tem tednu bile prav tako zelo obogatene. Učenci so brali pravljice, izdelali so eko drevo, si ogledali risanko, veliko časa so posvečali igram na prostem, igram nekoč, manjkala pa ni niti delavnica barvanja kamenčkov. Veliko so peli in plesali, svoje talente pa na koncu pokazali na »Pokaži, kaj znaš«.
Prvošolci so v tem tednu imeli uvajalni dan v knjižnico, v razredu sta jih obiskali knjižničarki. Iz Centra za krepitev zdravja jih je prav tako obiskala medicinska sestra, ki jih je podučila o pravilni higieni rok. Obiskala jih je tudi miška Frida, teden otroka pa so zaključili s svečanim sprejemom v šolsko skupnost.
2. razrede so tako kot učence prvih razredov obiskali knjižničarki, medicinska sestra in miška Frida. Manjkalo ni niti športnih iger po izbiri učencev in likovnega ustvarjanja za oba natečaja. Ker pa je splet velik in neznan prostor, je pomembno, da so učenci nanj tudi pripravljeni. Zato so se v sklopu projekta Varna raba interneta podučili o varni uporabi le-tega.
Učenci 3. razredov so med drugim obiskali tudi kmetijo Rabič in tam preživeli čudovito dopoldne. S projektom Bontonček so vsak dan skozi zgodbe spoznavali pravila lepega vedenja, s prebiranjem slikanice Sladka Ana, ki so jo izdali slovenjebistriški Lionsi, pa so se podučili o sladkorni bolezni pri otrocih. Obiskala jih je tudi kineziologinja, ki jim je predstavila različne gibalne vaje, manjkala ni niti miška Frida. Čez celoten teden smo imeli tudi veliko aktivnosti v okviru projekta »Tedni vseživljenjskega učenja«.
Četrtošolci so imeli naravoslovni dan na temo prometne varnosti in preventivne akcije – PEŠCI, obiskala pa jih je tudi gospa Mok iz Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica, ki jih je podučila o preprečevanju poškodb. Petošolci so se v sklopu naravoslovnega dne pogovarjali o pomenu pitne vode, na tehniškem dnevu pa so se spoznavali z osnovami šivanja.
Tudi za učence predmetnega pouka je bil ta teden zelo poseben. Šestošolci in sedmošolci so imeli več zanimivih dni dejavnosti, njih in osmošolce je obiskal tudi psiholog, ki jih je podučil o spoprijemanju s stresom ter o zdravih odnosih. Sedmošolci so pod mentorstvom učitelja Roka sodelovali pri dejavnosti »Drugačna geografija«.
Osmošolci so prav tako imeli veliko zanimivih dni dejavnosti. V sklopu tehniškega dne so imeli karierno orientacijo, obiskali pa sta jih tudi mag. Sanja Kaube in dr. Dušanka Bandelj Klančar, ki sta predavali o drogah in spolnosti. Devetošolci so si v sklopu filmske vzgoje ogledali film Romeo in Julija, v torek so na sporedu imeli predstavitev Srednje šole Slovenska Bistrica, imeli pa so tudi tehniški dan na temo arhitekturnih izzivov.
Letošnji teden otroka je kljub aktualnim omejitvam minil pestro in zanimivo in kar je najbolj pomembno – učenci naše šole so se imeli zelo lepo!

Janja Kotnik in Ajda Kavčič
1b1c11
2a2b2c
3b3a3c
3d4a4b
45c5d1
5d256b
7bIMG 20201008 103955IMG 20201008 104455  1

16.10.2020 | Število ogledov: 5


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (28.1.2021)
Zajtrk:
rženi kruh, skutin namaz, sveža paprika, čaj
Malica:
goveja juha, bio štručka, jabolka
Kosilo:
pašta fižol, sadna rezina, kompot
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 28.1.2021, 11:59:7
obiskovalec: 2678612
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net