SPOROČILO STARŠEM 6. 7. in 8. RAZREDOV
Spoštovani starši, učenci in učenke,

v skladu z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport s 3. 6. 2020 pričnejo s poukom v šoli učenci od 6. do 8. razreda. Pouk bo za vse učence šole potekal v matičnih učilnicah, učenci učilnic ne bodo menjavali. Pri izvajanju pouka in drugih dejavnosti na šoli bomo še naprej upoštevali vsa priporočila NIJZ. Kjer ni mogoče zagotavljati dovolj velike medosebne razdalje, je potrebno še vedno uporabljati zaščitne maske ali rute (šolski hodniki, avla, šolski prevoz …). Osnovno vodilo ostaja, da pridejo v šolo samo zdravi otroci. Šolski prevozi bodo potekali po ustaljenih voznih redih, kot so do izbruha epidemije. Zaradi omejitev števila oseb na avtobusih vas prosimo, da jih po svojih zmožnostih sami pripeljete v šolo.

1. SPREJEM UČENCEV V ŠOLO
Učenci od 6. do 8. razreda se v sredo, 3. 6. 2020, zberejo na označenih mestih pred matično šolo ob 8.15, pred podružnično šolo pa ob 8.00. Zbiranje učencev po oddelkih bo v sredo v vsakem vremenu, zato naj bodo učenci primerno oblečeni in obuti, v primeru dežja naj imajo s seboj tudi dežnike. Z učitelji bodo na varni razdalji vstopili v šolo. Učenci morajo prinesti s sabo podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, ki je priloga tega dopisa. Če starš ne podpiše te izjave, otrok ne more prisostvovati pouku. Ker pa je osnovnošolsko izobraževanje obvezno, je starševska dolžnost, da to tudi uredijo. V primeru, da otrok zboli z običajnimi bolezenskimi znaki, ravnajte tako, kot je bilo pred izrednimi razmerami (potrebno je opravičilo staršev oz. zdravniško opravičilo pri daljši odsotnosti).
Učence prosimo, da pridejo v šolo pravočasno. Od četrtka naprej bo za učence vozače organizirano varstvo vozačev v avli šole.

2. POTEK POUKA IN DRUGIH DEJAVNOSTI
Pouk bo potekal po oddelkih po urniku, ki je veljal pred izbruhom epidemije. Učenci v šolo prinašajo šolske potrebščine po urniku. Od četrtka dalje se bodo izvajali tudi vsi izbirni predmeti. Interesnih dejavnosti ne bo. V času glavnega odmora bo potekala malica po razredih. Prosimo, da učenci v šolo ne nosijo svoje hrane. V šolo naj prinesejo plastenko z vodo (po možnosti bidon), v katero si bodo vsak dan natočili svežo vodo.
V šoli se ne bodo preobuvali v copate. Garderobne omarice bodo izpraznili po razporedu, ki ga bomo določili naknadno. Učilnice se bodo redno zračile, poskrbljeno bo za pravilno umivanje rok, pravilno higieno kašlja, za ustrezno razkuževanje rok in vseh površin. Na hodnikih bodo označeni koridorji, kako se bomo gibali po šoli.

3. ODHOD UČENCEV DOMOV
Po končanem pouku bodo učenci lahko odšli na kosilo. Razpored odhodov na kosilo bo določen za vsak oddelek. Zaradi zmanjšanja števila otrok, ki lahko sočasno jedo kosilo v jedilnici, bo kosilo trajalo dlje časa. Prosimo, da to upoštevate pri vseh morebitnih predčasnih odhodih domov ali v glasbeno šolo.
Vse starše prosimo, da odjavijo kosilo za vse tiste učence, ki v tem času v šoli ne bodo imeli tega obroka. Odjavo lahko opravite preko eAsistenta, elektronske pošte ali telefonsko.
Učenci, ki se bodo v šolo vozili s šolskim prevozom, morajo na avtobusih in kombijih nositi zaščitne maske. Ob vstopu in izstopu iz avtobusa si morajo razkužiti roke. Če otroka pripeljete sami z lastnim vozilom, naj bi si otrok prav tako ob izstopu in vstopu v vozilo razkužil roke.
Kljub vsem omejitvam in navodilom bomo poskrbeli, da se bodo učenci dobro počutili v šoli, predvsem pa bomo naredili vse, kar je v naši moči, da vsi ostanemo zdravi.S spoštovanjem,
Tatjana Pufič, prof.


Priloga: Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo
1.6.2020 | Število ogledov: 14


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (29.9.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 29.9.2020, 0:15:53
obiskovalec: 2598673
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net