SPOROČILO STARŠEM 4. in 5. RAZREDA

Spoštovani starši,
v skladu z navodili Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport s 1. 6. 2020 pričnejo s poukom v šoli tudi učenci od 4. in 5. razreda. Učenci od 6. do 8. razreda pa začnejo s poukom v sredo, 3. 6. 2020. Pouk bo za vse učence šole potekal v matičnih učilnicah, učenci učilnic ne bodo menjevali. Pri izvajanju pouka in drugih dejavnosti na šoli bomo še naprej upoštevali vsa priporočila NIJZ. Kjer ni mogoče zagotavljati dovolj velike medosebne razdalje, je potrebno še vedno uporabljati zaščitne maske ali rute (šolski hodniki, avla, šolski prevoz …). Osnovno vodilo ostaja, da pridejo v šolo samo zdravi otroci. Šolski prevozi bodo potekali po ustaljenih voznih redih, kot so do izbruha epidemije. Zaradi omejitev števila oseb na avtobusih, vas prosimo, da jih po svojih zmožnostih sami pripeljete v šolo.

1. SPREJEM OTROK V ŠOLO
Za učence 1., 2., 3. in 9. razredov velja enak protokol kot do sedaj. Učenci vstopijo v šolo sami, si razkužijo roke in gredo v matične učilnice svojega oddelka. Za te učence bo organizirano jutranje varstvo, kot je potekalo pred izbruhom koronavirusa. Zajtrk bo prav tako potekal tako, kot je pred pričetkom epidemije.
Učenci 4. in 5. razredov se v ponedeljek, 1. 6. 2020, ob 8.15 zberejo na označenih mestih pred šolo, kjer jih bodo sprejeli razredniki. Zbiranje učencev po oddelkih bo v ponedeljek v vsakem vremenu, zato naj bodo učenci primerno oblečeni in obuti, v primeru dežja naj imajo s seboj tudi dežnike. Z razredniki bodo tudi na varni razdalji vstopili v šolo. Učenci morajo prinesti s sabo podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo, ki je priloga tega dopisa. V primeru, da starš ne podpiše te Izjave, otrok ne more prisostvovati pouku. Ker pa je osnovno šolsko izobraževanje obvezno, je starševska dolžnost, da to tudi uredijo. V primeru, da otrok zboli z običajnimi bolezenskimi znaki, ravnajte tako, kot je bilo pred izrednimi razmerami (potrebno je opravičilo staršev oz. zdravniško opravičilo pri daljši odsotnosti).
Starše prosimo, da učence pravočasno pripeljejo v šolo, saj staršem vstop v šolo ni dovoljen. Od torka naprej bo za učence vozače organizirano varstvo vozačev v avli šole.

2. POTEK POUKA IN DRUGIH DEJAVNOSTI
Pouk bo potekal po oddelkih po urniku, ki je veljal pred izbruhom epidemije. Od torka dalje se bodo izvajali tudi vsi neobvezni izbirni predmeti. Ne bodo pa se izvajale interesne dejavnosti. V času glavnega odmora bo potekala malica po razredih. Prosimo, da učenci v šolo ne nosijo svojih igrač, drugih naprav in hrane. V šolo pa naj prinesejo plastenko z vodo (po možnosti bidon), v katero si bodo vsak dan natočili svežo vodo. V ponedeljek morajo s sabo prinesti vse šolske potrebščine, saj si jih ne smejo posojati med sabo. Čez teden bodo torbe puščali v šoli, domov jih bodo prinesli ob koncu tedna. V šoli se ne bodo preobuvali v copate. Garderobne omarice bodo izpraznili po razporedu, ki ga bomo določili naknadno. Učilnice se bodo redno zračile, poskrbljeno bo za pravilno umivanje rok, pravilno higieno kašlja, za ustrezno razkuževanje rok in vseh površin. Na hodnikih bodo označeni koridorji, kako se bomo gibali po šoli.

3. ODHOD OTROK DOMOV
Po končanem pouku bodo učenci lahko odšli na kosilo. Razpored odhodov na kosilo bo določen za vsak oddelek. Zaradi zmanjšanja števila otrok, ki lahko sočasno jedo kosilo v jedilnici, bo kosilo trajalo dlje časa. Prosimo, da to upoštevate pri vseh morebitnih predčasnih odhodih domov ali v glasbeno šolo.
Vse starše prosimo, da odjavijo zajtrk in kosilo za vse tiste učence, ki v tem času ne bodo imeli v šoli teh obrokov. Odjava lahko opravite preko eAsistenta, elektronske pošte ali telefonsko.
Podaljšano bivanje bo organizirano do 16.30 na podružnični šoli in do 17.00 na matični šoli. Po 14.00 se bodo učenci predvidoma gibali zunaj, v okolici šole.
Pri prihodu in odhodu otrok upoštevajte navodila NIJZ glede preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom, predvsem upoštevajte varnostno razdaljo in higieno kašlja. Učenci, ki se bodo v šolo vozili s šolskim prevozom, morajo na avtobusih in kombijih nositi zaščitne maske. Ob vstopu in izstopu iz avtobusa si morajo razkužiti roke. V primeru, da otroka pripeljete sami z lastnim vozilom, bi si naj otrok prav tako ob izstopu in vstopu v vozilo razkužil roke.
Kljub vsem omejitvam in navodilom, bomo poskrbeli, da se bodo učenci dobro počutili na šoli, predvsem pa bomo naredili vse, kar je v naši moči, da vsi ostanemo zdravi.
1

S spoštovanjem,
Tatjana Pufič, prof.


Priloga: Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo

29.5.2020 | Število ogledov: 11


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (24.9.2020)
Zajtrk:
mlečna juha, sadje
Malica:
koruzni kruh, pašteta argeta, kisle kumarice, čaj
Kosilo:
makaronovo meso, zelena solata s koruzo, sladoled
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 24.9.2020, 19:38:24
obiskovalec: 2594955
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net