SPOROČILO STARŠEM DEVETOŠOLCEV
Spoštovani starši, devetošolci in devetošolke,

po dokončni potrditvi s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport v ponedeljek, 25. 5. 2020, pričnemo z izobraževanjem v šoli za učence 9. razreda. OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica bo zagotovila primerne prostorske, kadrovske in tehnične pogoje za izpolnjevanje vseh zahtev, ki jih je določil NIJZ.

1. PRIHOD V ŠOLO
Devetošolci se boste v ponedeljek, 25. 5. 2020, zbrali pred matično šolo ob 8.10, pred podružnično šolo pa ob 7.45. S seboj morate prinesti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo. Ta izjava je priloga tega dopisa. Če starši ne podpišejo te izjave, otrok ne more prisostvovati pouku. Ker pa je osnovnošolsko izobraževanje obvezno, je starševska dolžnost, da to uredite. V primeru odsotnosti otrok je potrebno opravičilo staršev oz. zdravniško opravičilo pri daljši odsotnosti.
Šolski prevoz učencev poteka po ustaljenem voznem redu na relacijah, za katere so bile izražene potrebe, tako da lahko učenci pridete v šolo nemoteno. Za prevoz potrebujete zaščitno masko. Varstva vozačev ni. Staršem vstop v šolo ni dovoljen, zato za komunikacijo s šolo uporabljajte telefon ali e-pošto.

2. POTEK POUKA
Pouk bo potekal v skupinah, menjav učilnic ne bo. Učenci ste dobili nov urnik, po katerem prinašate šolske potrebščine v šolo. Prosimo, da učenci s seboj ne nosite svoje hrane in pijače. V šoli boste dobili plastenko z vodo. Ne boste se preobuvali v copate in ne boste uporabljali svojih garderobnih omaric. Ker se bodo učilnice redno zračile, bodite primerno oblečeni. Po priporočilih NIJZ devetošolci v šolskem objektu, razen v matični učilnici učne skupine, uporabljate zaščitno masko ali drugo obliko zaščite ustnega in nosnega predela (šal, ruta ali podobne oblike zaščite).

Kljub vsem omejitvam in navodilom bomo poskrbeli, da se boste v šoli dobro počutili, predvsem pa bomo naredili vse, kar je v naši moči, da vsi ostanemo zdravi in da vam omogočimo prijeten zaključek pomembnega življenjskega obdobja.

1


Vodstvo šole


Priloga: Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo
22.5.2020 | Število ogledov: 1


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (28.10.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 28.10.2020, 10:21:35
obiskovalec: 2625065
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net