SPOROČILO STARŠEM UČENCEV 1. - 3. razreda
Spoštovani starši,

po dokončni potrditvi s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, da 18. 5. 2020 pričnemo z izobraževanjem v šoli z učenci od 1. do 3. razreda, Vam posredujemo še dodatna navodila in organizacijska pojasnila. OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica bo zagotovila primerne prostorske, kadrovske in tehnične pogoje za izpolnjevanje vseh zahtev, kot jih je določil NIJZ.

1. SPREJEM OTROK V ŠOLO
Učence v šolo pripeljete starši oz. se bodo pripeljali z organiziranim šolskim prevozom. V ponedeljek, 18. 5. 2020, morajo učenci ali starši s sabo prinesti podpisano Izjavo staršev pred vstopom otroka v šolo. Ta izjava je priloga tega dopisa. V primeru, da starš ne podpiše te Izjave, otrok ne more prisostvovati pouku. Ker pa je osnovno šolsko izobraževanje obvezno, je starševska dolžnost, da to tudi uredijo. V primeru, da otrok zboli z običajnimi bolezenskimi znaki, ravnajte tako kot je bilo pred izrednimi razmerami (potrebno je opravičilo staršev oz. zdravniško opravičilo pri daljši odsotnosti).
Na matični šoli bomo začeli z jutranjim varstvom ob 5.30, na podružnični šoli pa ob 6.00. Prosimo, da pri prihodu otrok v šolo upoštevate uro, ki ste jo vpisali v vprašalnik, saj lahko samo na ta način zagotavljamo ustrezno število učencev v JUV. Učenci v JUV se bodo združevali do 7.00 in z njimi bo strokovni delavec šole. Učenci, ki bodo prišli v JUV do 6.45, bodo lahko imeli tudi zajtrk. Staršem vstop v šolo ni dovoljen, zato bo prevzem otrok pred vhodom v šolo. Po 7.00 bodo na obeh šolah označena zbirna mesta, kjer se bodo zbirali učenci po skupinah. Zbiranje učencev po skupinah bo v vsakem vremenu, zato naj bodo učenci primerno oblečeni in obuti, v primeru dežja naj imajo s seboj tudi dežnike. Strokovni delavec šole bo do 8.15 zbral vse učence in jih na varnostni razdalji pospremil v matično učilnico, kjer jih bo prevzela njihova učiteljica. Starše prosimo, da učence pravočasno pripeljejo v šolo, saj staršem vstop v šolo ni dovoljen.

2. POTEK POUKA IN DRUGIH DEJAVNOSTI
Pouk bo potekal v skupinah do 15 učencev, učenci se po šoli ne bodo selili. Vsako skupino bo poučevala usposobljena strokovna delavka. Po navodilih bo matematiko in slovenščino razredničarka poučevala učence istega razreda v obeh skupinah. Tako bo razredničarka v stiku z vsemi učenci svojega razreda. Učiteljici se bosta v skupini zamenjali ob glavnem odmoru. V času glavnega odmora bo potekala malica po razredih. Prosimo, da učenci v šolo ne nosijo svojih igrač, drugih naprav in hrane. V šoli bodo dobili tudi plastenko z vodo. V ponedeljek pa morajo s sabo v šolo prinesti vse šolske potrebščine, saj si jih ne smejo posojati med sabo. Vso šolsko delo bodo opravili v šoli, torb ne bodo nosili domov. V šoli se ne bodo preobuvali v copate. Učilnice se bodo redno zračile, poskrbljeno bo za pravilno umivanje rok, pravilno higieno kašlja, za ustrezno razkuževanje rok in vseh površin. V učilnicah bodo klopi razporejene s priporočljivo varnostno razdaljo, prav tako bo v učilnici stalen sedežni red. Za vsako skupino je
tudi določeno, katere sanitarije se bodo uporabljale. Na hodnikih bodo označeni koridorji, kako se bomo gibali po šoli. Po pouku lahko potekajo interesne dejavnosti, vendar samo znotraj skupin.

3. ODHOD OTROK DOMOV
Delo v skupinah se bo nadaljevalo tudi po končanem pouku. V tem času bodo po skupinah odšli na kosilo. Zaradi zmanjšanja števila otrok, ki lahko sočasno jedo kosilo v jedilnici, bo kosilo trajalo dlje časa. Prosimo, da to upoštevate pri vseh morebitnih predčasnih odhodih domov ali v glasbeno šolo. Prevzem otrok ob odhodu domov bo prav tako pred šolo. Po 14.00 se bodo učenci predvidoma gibali zunaj, v okolici šole, kjer ste ga zjutraj tudi oddali. Podaljšano bivanje bo organizirano do 16.30 na podružnični šoli in do 17.00 na matični šoli.
Pri prihodu in odhodu otrok upoštevajte navodila NIJZ glede preprečevanja širjenja okužb s korona virusom, predvsem upoštevajte varnostno razdaljo in higieno kašlja. Učenci, ki se bodo v šolo vozili s šolskim prevozom, morajo na avtobusih in kombijih nositi zaščitne maske. Ob vstopu in izstopu iz avtobusa si morajo razkužiti roke. V primeru, da otroka pripeljete sami z lastnim vozilom, bi si naj otrok prav tako ob izstopu in vstopu v vozilo razkužil roke.

Kljub vsem omejitvam in navodilom, bomo poskrbeli, da se bodo učenci dobro počutili na šoli, predvsem pa bomo naredili vse, kar je v naši moči, da vsi ostanemo zdravi.
1

S spoštovanjem,

Tatjana Pufič, prof.

Priloga: Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo
14.5.2020 | Število ogledov: 2


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (28.10.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 28.10.2020, 8:40:26
obiskovalec: 2624986
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net