OBVESTILO STARŠEM OB PONOVNEM ŠOLANJU
Spoštovani starši,

v skladu z Navodili MIZŠ ob ponovnem šolanju otrok prvega vzgojno-izobraževalnega obdobja v šoli Vas obveščamo, da bodo učenci ponovno začeli obiskovati šolo predvidoma v ponedeljek, 18. 5. 2020. Šola je obvezna za vse učence, razen za tiste, ki jih je Svet za pediatrijo navedel kot izjeme. Zaradi preprečevanja širjenja korona virusne okužbe (COVID-19) bodo v šoli veljali posebni protokoli.
Na OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica bomo sprejemali učence od 7.00 dalje na obeh lokacijah (na matični šoli in na podružnični šoli). Učence pripeljete pred šolo in jih oddate delavcu šole zunaj, na točno določenem mestu, ki bo primerno označeno. Učenci posameznega razreda bodo razdeljeni v dve skupini glede na postavljene normative. Delavci šole bodo učence pred začetkom pouka zbrali in jih v skladu s higienskimi navodili pospremili v matične učilnice. Vsaka skupina učencev bo imela do konca šolskega leta svojo matično učilnico, kjer se bo izvajal pouk. Učenci se po šoli ne bodo selili, med skupinami bodo prehajali le učitelji. Razporeditev skupin in njihove matične učilnice vam bomo posredovali tekom naslednjega tedna. V šoli bodo učenci lahko do 16.00 na matični šoli in do 15.00 na podružnični šoli. Učenci se tudi v času OPB ne bodo združevali, temveč bodo ostajali v osnovnih skupinah. Učence boste ob odhodu domov prevzeli na dogovorjenem mestu zunaj, pred šolo.
V učilnici bodo klopi razporejene tako, da bomo upoštevali priporočljivo varnostno razdaljo med vsemi učenci v skupini (1,5 do 2 m). Na vsaki klopi bo poimensko določeno, kateri učenec bo ves čas sedel v njej. Za vsako skupino učencev bo tudi določeno, katere sanitarije bodo uporabljali. Na hodnikih bodo označeni koridorji, kako se bomo gibali po šoli. Učenci ne bodo uporabljali garderob. V šoli bodo v čevljih, s sabo naj imajo tudi kakšen kos rezervnega oblačila in pokrivala zaradi zračenja in zbiranja na prostem. Učenci morajo v šolo prvi šolski dan prinesti vse potrebne potrebščine v svoji šolski torbi. Ta torba bo ves čas v šoli. Vso delo bodo učenci opravili v šoli. Prepovedana je izmenjava potrebščin med učenci, prav tako ne smejo nositi v šolo svojih igrač ali hrane.
V šoli bosta zagotovljena malica in kosilo. Malico bodo učenci pojedli v matičnih učilnicah, kosilo pa v jedilnici šole. Ker bodo na kosilo odhajali po skupinah in ker je potrebno zagotoviti ustrezno osebno varnostno razdaljo ter po vsaki skupini razkužiti mize in stole, bo kosilo trajalo dalj časa. Poskrbljeno bo za vse diete. Učenci si bodo redno umivali roke, skrbeli za pravilno higieno kašlja in imeli na voljo ustrezna razkužila.
V ponedeljek, 18. 5. 2020, morate ob prihodu otroka v šolo s sabo prinesti tudi izpolnjeno izjavo, ki je priloga tega dopisa.
Vsi učenci, ki se zaradi zdravstvenih težav, ne bodo mogli izobraževati v šoli, se bodo še naprej izobraževali na daljavo. Zdravstvena opravičenost izobraževanja na daljavo je samo z zdravniškim potrdilom izbranega pediatra. V prilogi so navedena bolezenska stanja, ki so podlaga za zdravstveno opravičenost šolanja na daljavo.
Če imate kakršnokoli vprašanje v zvezi s ponovnim šolanjem vašega otroka v šoli, se lahko obrnete na razredničarke in pomočnici ravnateljice. Vsa nadaljnja navodila vam bomo posredovali še tekom naslednjega tedna.
S spoštovanjem,

Ravnateljica: Tatjana Pufič, prof.


Prilogi:
Izjava staršev pred vstopom otroka v šolo
Sklep RSK za pediatrijo
11.5.2020 | Število ogledov: 1


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (28.10.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 28.10.2020, 10:34:53
obiskovalec: 2625072
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net