NOV ROKOVNIK ZA VPIS V SREDNJE ŠOLE ZA ŠOLSKO LETO 2020/2021

Na ministrstvu so pripravili nov rokovnik za prijavo in vpis v srednje šole za naslednje šolsko leto.

NOV ROK ZA PRIJAVO za vpis v srednješolske programe in dijaške domove je 11. maj 2020. Do tega datuma morajo vsi kandidati, ki se želijo naslednje šolsko leto izobraževati v srednji šoli oziroma bivati v dijaškem domu, oddati prijavnico, med njimi tudi tisti, ki se šolajo na domu, in tudi tisti kandidati, ki še niso opravljali preizkusov nadarjenosti na srednjih šolah, ki izvajajo izobraževalne programe, za katere je kot posebni vpisni pogoj treba uspešno opraviti tudi preizkus nadarjenosti.

Vsak kandidat odda samo eno prijavnico za vpis, razen kandidati, ki se želijo vzporedno izobraževati na programih Umetniške gimnazije, za katere so razpisana mesta za vzporedno izobraževanje. Ti oddajo prijavnico za vsak izobraževalni program posebej.

PREIZKUSE NADARJENOSTI bodo srednje šole izvajale v tednu od 1. junija do 6. junija 2020, o natančnih razporeditvah bodo kandidati obveščeni s strani srednjih šol. Če kandidat ne bo opravil preizkusa nadarjenosti, bo imel še dovolj časa, da svojo prijavo za vpis prenese na drugo izbrano šolo.

PRENOS PRIJAVE: Rok za prenos prijave je do 16. junija 2020, do takrat lahko vsak kandidat svojo prijavo prenese iz kakršnihkoli razlogov.
Kandidatom svetujemo, da v primeru, če se bodo odločili za prenos prijave, to storijo tako, da na izbrano srednjo šolo, kjer bodo imeli prvotno prijavnico, na elektronski naslov svetovalnega delavca, ki ureja vpis, posredujejo skenirano/fotografirano izjavo, podpisano s strani kandidata in starša, v kateri pisno zaprosijo, da v njihovem imenu svetovalni delavec odjavi kandidata na programu, za katerega je oddal prvotno prijavnico, in jo posreduje na drugo šolo, kamor bi želel kandidat prenesti prijavo.

ŠPORTNI ODDELEK: Kandidati, ki se želijo prijaviti v izobraževalni program Gimnazija – športni oddelek in Ekonomska gimnazija – športni oddelek, so morali že do 4. 3. 2020 na izbrano šolo posredovati vso zahtevano dokumentacijo za ugotavljanje izpolnjevanja pogojev za vpis. Nekatere srednje šole so s temi kandidati že opravile razgovor; tiste, ki ga še niso, bodo razgovore izvedle predvidoma v tednu od 1. junija do 6. junija, lahko pa se bodo šole tudi odločile, da bodo razgovor s kandidati opravile na daljavo že v maju. O vseh podrobnostih bodo kandidati obveščeni s strani srednjih šol.

OMEJITEV VPISA: Kandidati bodo v primeru, da bi se prijavili v izobraževalni program, kjer bo predvidena omejitev vpisa, o tem obveščeni 26. junija 2020 popoldan, ko bodo na spletnih straneh ministrstva objavili seznam srednjih šol, ki bodo vpis omejile.

VPIS V SREDNJE ŠOLE bo potekal v tednu od 30. junija 2020 do 6. julija 2020, o natančni razporeditvi bodo kandidati seznanjeni s strani šole.

DRUGI KROG VPISA: Kandidati, ki bodo prijavljeni na izobraževalni program, kjer bo omejitev vpisa in ne bodo sprejeti v prvem krogu izbirnega postopka, bodo prijavnico za drugi krog izbirnega postopka oddali na šoli, kjer so oddali že prvotno prijavnico, in sicer do 9. julija 2020 do 13. ure. Vse podrobnosti o tem, tudi prijavnico za drugi krog, bodo kandidati dobili na srednji šoli, prijavnica za drugi krog pa bo objavljena tudi na spletni strani ministrstva. Kandidati bodo o rezultatih drugega kroga izbirnega postopka seznanjeni 14. julija 2020.

Obvestilu je priložen tudi posodobljen rokovnik za vpis v srednjo šolo.

Vir: https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/

Lepo pozdravljeni!

Tadeja Pregl in Neva Klaneček, šolska svetovalna služba
21.4.2020 | Število ogledov: 15


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (22.10.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 22.10.2020, 2:57:43
obiskovalec: 2620299
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net