ZEMLJA PRAZNUJE

Zemlja, peti največji planet našega sončnega sistema, na katerem se nahaja življenje, je dom več kot sedmim milijardam ljudi. Stara je 4,57 milijarde let.
22. april je svetovni dan Zemlje. Obhajamo ga, kot da bi bil to njen rojstni dan. Dan Zemlje je namenjen premisleku, kaj počnemo s planetom, ki je edini nam znani planet v vesolju, ki omogoča življenje. Preživlja tudi nas same. Vsakemu od nas pa je dano eno samo življenje in od nas je odvisno, kako ga bomo preživeli. Ne pozabite, da lahko vsak izmed nas naredi korak proti lepši prihodnosti.
Spoštovani učenci in starši! Ob svetovnem dnevu Zemlje vas vabimo k ogledu dokumentarnega filma Žejni svet.
S pomočjo sodelavcev Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ter Akademske in raziskovalne mreže Slovenije (ARNES) vam ob 22. aprilu, svetovnem dnevu Zemlje, omogočamo brezplačen ogled Yann Arthus-Bertrandovega vrhunskega dokumentarnega filma ŽEJNI SVET.

Pridobljeno je dovoljenje organizacije GoodPlanet (nosilke avtorskih pravic), da lahko ogled v spremenjenih oz. izrednih razmerah organiziramo preko učenja na daljavo.
Ogled filma bo mogoč do 24. aprila 2020 na portalu ARNES, in sicer na povezavi:
https://video.arnes.si/portal/asset.zul?id=u24apoMYhLZUWFYpoVs4R1Li.

Ker film vabi k razmisleku in vzbuja dodatna vprašanja, se bo v petek, 24. 4. 2020, mogoče vključevati v videokonferenco od 11:30 dalje, ki bo potekala od 12:00 do 13:00
preko ARNES videokonference na povezavi:
https://webrtc.arnes.si/webapp/conference/825825.

Učenke/učenci in učiteljice/učitelji boste lahko v živo postavljali vprašanja slovenskemu limnologu prof. dr. Mihaelu Tomanu z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. V brskalniku Chrome odprite zgornjo povezavo. Za vstop v konferenco ne potrebujete pin-a, vanjo vstopate kot gost.

KOORDINATORJI EKO ŠOLE
21.4.2020 | Število ogledov: 17


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (22.10.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 22.10.2020, 2:35:18
obiskovalec: 2620283
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net