ŽE IZVEDENE DEJAVNOSTI V OKVIRU PROJEKTA POGUM

Naša šola je že tretje leto vključena v projekt POGUM - krepitev kompetence podjetnosti in spodbujanje prožnega prehajanja med izobraževanjem in okoljem v osnovnih šolah.
Projekt je financiran s strani Evropske unije (Evropski socialni sklad) in deluje pod okriljem ZRSŠ in MIZŠ.
V šolskem letu 2019/20 se je na naši šoli izvedlo že veliko dejavnosti.
Ključni izziv, na katerem temeljijo dejavnosti, se imenuje Raziščimo naravno in kulturno dediščino domačega kraja.
V mesecu septembru so se učenci udeležili Podob bistriških domačij, kjer so se seznanili s kulturno dediščino, domačo obrtjo ter domačimi jedmi nekoč in danes. Odpravili so se tudi v Bistriški vintgar, kjer so spoznavali njegovo izjemno naravno in kulturno dediščino.
V mesecu oktobru se je odvil Teden otroka na temo Naše pravice, zato ni manjkalo druženja, iger, sprostitve in razvedril. Med drugim so tretješolci obiskali eko kmetije Brumec, Podgrajšek in Bernik ter pri njih preživeli zanimiv naravoslovni dan namenjen osveščanju samooskrbe. Pouk v drugih razredih so popestrili obiski babic, dedkov in učencev višjih razredov, ki so učence z branjem pravljic popeljali v svet domišljije. Na podružnični šoli Zgornja Ložnica smo z učenci od 6. do 9. razreda izvedli tudi pohod po Stepišnikovi poti, po kateri so učenci iskali kulturne znamenitosti domačega kraja.
Učenci razredne stopnje so v mesecu oktobru pričeli z obiski Doma dr. Jožeta Potrča Slovenska Bistrica. S starejšimi občani so se pomerili v različnih družabnih igrah. V tednu od 14. 10 do 21. 10. 2019 so otroke v šoli pri uri športa obiskali stari starši. Skupaj so se gibali, igrali, družili in pri tem neizmerno uživali. V času tedna otroka je potekala tudi Simbioza giba ter druženje otrok iz vrtca in šole. V 2. c razredu so se učenci družili z dedkom učenca Vida in iz gline ustvarjali unikatne skodelice. Učenci 5. razredov pa so raziskovali naravno in kulturno dediščino domačega kraja. Učenci so si skupaj z učitelji pogledali staro žago in vodno drčo, po kateri so včasih spravljali les v dolino. Ogledali so si tudi lutkovno igro na prostem z naslovom Mlinarstvo.
V mesecu novembru so učenci 4. in 5. razreda Podružnične šole Zgornja Ložnica izmenjali knjižne kazalke z učenci iz Indije. Na njih so upodobili slovensko naravno in kulturno dediščino. Pri pouku tehnike in tehnologije so učenci izdelovali nove družabne igre in raziskovali Slovenijo kot skupnost državljanov pri predmetu državljanska kultura in etika.
V mesecu decembru so učenci izdelovali izdelke za dobrodelni bazar, kjer so krepili številne kompetence podjetnosti (odkrivanje priložnosti, ustvarjalnost, vrednotenje zamisli, vključevanje virov ter finančno in ekonomsko pismenost). Učenci so v tem mesecu tudi ustvarjalno zapisovali igre babic in dedkov nekoč v angleškem jeziku pri predmetu tuj jezik.
V mesecu februarju je v 4. razredih potekalo pletenje košar iz vrbovih vej na matični šoli in Stepišnikova pot na Podružnični šoli Zgornja Ložnica.
Celotno šolsko leto pa že poteka aktivno jutranje varstvo in varstvo vozačev na matični in podružnični šoli, kjer učenci svoj čas čakanja na pouk ali prevoz domov preživljajo ob družabnih aktivnostih.
Projektne aktivnosti so zelo popestrile obvezen program in učencem ter učiteljem prinesle nove izkušnje in priložnosti za razvijanje kompetenc podjetnosti.
93barvanje smeh
DSC 0249DSC 0321IMG 20191120 123921
IMG 20191120 123930Kosarice iz vrbovih vej 4487Kosarice iz vrbovih vej 4


Zapisala: Gabrijela Ploj Zavšek
6.3.2020 | Število ogledov: 79


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (14.6.2021)
Zajtrk:
koruzni kosmiči z mlekom, sadje
Malica:
sirova štručka, jabolčni sok, nektarine
Kosilo:
goveja juha, govedina v čebulni omaki, kus kus, zelena solata
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 14.6.2021, 10:15:27
obiskovalec: 2768962
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net