Proslava ob Prešernovem dnevu

8. februarja praznujemo slovenski kulturni praznik, povezan z našim pesnikom Francetom Prešernom.
Kultura je odsev družbenega dogajanja. Tako so teme in navdih, iz katerega umetniki črpajo, lahko različni. Nekatere teme so večne, recimo ta, da ljudje razmišljajo o svetu, v katerem živimo, pa tudi dlje, o planetih, vesolju in zvezdah.
Decembra smo razpisali šolski literarni in likovni natečaj za zlate fige in na proslavi, ki sta jo odlično povezovala Ana Iršič in Mai Rumež, so se predstavili zmagovalci naše šole s svojimi kreativnimi pesmimi. Maks Štefanič je napisal pesem Naš planet, Danijel Skok pesem z naslovom Moj in tvoj svet, drugošolka Klara Rudolf je pesnila o zvezdnem utrinku. O balončku, ki prinaša veselje, je pisal Domen Burič. Gaja Mikec je v svoji pesmi črpala iz narave, hkrati pa razodevala globlje razpoloženje v pesmi Zelene sence. Hana Rajh se je spraševala, zakaj pozimi ni morja in zaključila, da je zima čas za spomine. Ti so bili osrednja tema pesmi Spomini, avtorice Eve Lubej. Vita Gornik je razmišljala o življenju, Marisa Gornik Zakošek pa o osebi, ki je zanjo kakor sonce.
Umetnost ni le besedna, človek se lahko izraža na veliko načinov, tudi na področju likovne umetnosti. Na šolskem natečaju z likovnega področja so najboljše izdelke oddali Anika Jelen, Inaja Unuk, Matija Rebernik, Anamari Šega, Ema Guntner, Annelie Majal, Larisa Leva, Amadeja Černelč Berčič in Iva Bednar. Njihovi izdelki so razstavljeni v avli šole.
Zmagovalcem je priznanja in zlate fige slavnostno podelila ravnateljica Tatjana Pufič.
K slovenski kulturi pa so prispevali tudi ostali nastopajoči - Iva Jurič, ki je zaigrala na klavir, prepustili smo se zvoku flavte, na katero je zaigrala Anuška Kralj, Chiarra Gregorc Planinc nam je zapela, navdušil pa nas je tudi Mai Rumež z violončelom. Razveselili so nas še tretješolci z ljudskim plesom, polni vtisov in prijetnih doživetij pa smo se poslovili s Kekčevo pesmijo.
Zahvaljujemo se vsem za nastope in vložen trud, zmagovalcem pa še enkrat izrekamo iskrene čestitke.
DSC 0707DSC 0710DSC 0715
DSC 0754DSC 0762DSC 0792
DSC 0805DSC 0806DSC 0809
DSC 0812DSC 0818DSC 0823

7.2.2020 | Število ogledov: 17


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (22.10.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 22.10.2020, 2:14:42
obiskovalec: 2620274
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net