Nagradni izlet v Budimpešto

Učenci turističnega krožka OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica smo v lanskem šolskem letu na državnem festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije, na zaključni tržnici s strani sponzorja (turistične agencije Mondial) prejeli prav posebno nagrado – osvojili smo izlet v predbožično Budimpešto.
Tega smo se zelo razveselili in nestrpno pričakovali letošnji december.
V soboto, 14.12.2019, smo se okrog 6. ure zjutraj iz glavne avtobusne postaje v Mariboru odpravili v smeri Madžarske. Po 6-urni vožnji z avtobusom, smo prispeli v Budimpešto in osupnili nad lepotami madžarske prestolnice. Vodička nam je že na avtobusu predstavila njeno bogato in izjemno zanimivo zgodovino ter nas seznanila s potekom dneva.
Avtobus nas je najprej odložil pred Muzejem likovne umetnosti (Szépművészeti Múzeum Budapest) na Trgu herojev, v katerem se med drugim nahajajo dela znanih svetovnih umetnikov, mdr. Rembrandta in Rubensa; tudi umetnine iz stare antike in Egipta. Sledila je krajša vožnja do panoramskega kolesa oz. »Budapest Eye« (Budapest Óriáskerék) na Trgu Erszebezt in nato ogled Elizabetinega trga ter trga Sv. Štefana. Po kosilu smo se sprehodili med bogato obloženimi stojnicami, ki se nahajajo med mogočnimi stavbami, katerih začetki segajo v čas renesanse ter kažejo močan vpliv italijanske kulture.
Naš izlet smo zaključili z vožnjo z ladjico po reki Donavi, najdaljši evropski reki. Budimpešta se nam je v luninem siju pokazala v vsem svojem sijaju in nas močno navdušila.
Učenci turističnega krožka smo doživeli izjemen dan, spoznali mnoge zanimivosti o madžarski prestolnici in Budimpešti mahamo v slovo z željo po ponovnem obisku. Za konec lahko rečemo samo: »Budapest, viszlát!«
IMG 20191214 121338IMG 20191214 121830IMG 20191214 160345

Matic Mohorko,
novinarski krožek OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
17.12.2019 | Število ogledov: 10


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (28.9.2020)
Zajtrk:
črni kruh, pašteta, paradižnik, čaj
Malica:
bio mlečni zdrob s čokolado, banane
Kosilo:
pečena piščančja krila in bedrce, mlinci, zelena solata, grozdje
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 28.9.2020, 23:26:39
obiskovalec: 2598634
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net