Mednarodna izmenjava knjižnih kazalk na PŠ Zgornja Ložnica

Podružnična šola na Zgornji Ložnici se je v letošnjem šolskem letu prvič pridružila projektu International Bookmark Exchange.
Projekt organizira Mednarodno združenje šolskih knjižničarjev (IASL – International Association of School Librarianship). Za partnersko šolo smo imeli Akademijo Aga Khan iz Hyderabada, glavnega in največjega mesta indijske države Telangana.
V projektu so sodelovali učenci 4. e in 5. e. Ker smo ekošola in smo vključeni v projekt POGUM, so četrtošolci in petošolci izdelali ekološka knjižna kazala, na katerih so upodobili naravno in kulturno dediščino Slovenije ter jih opremili z opisi v slovenskem in angleškem jeziku. Poslali so jih vrstnikom partnerske šole v deželo barv in nasprotij, ki so jo odkrivali s pomočjo knjig v šolski knjižnici.
Že sredi novembra smo se v šoli na Zgornji Ložnici razveselili knjižnih kazalk iz Indije. Učenci z druge celine so nam v angleščini napisali spodbude za branje, naslove najbolj branih knjig in imena najbolj branih književnikov. Tako smo izvedeli, da tudi oni radi berejo Dnevnik nabritega mulca, Geronima Stiltona, Pasjega moža, Kapitana Gatnika, Harryja Potterja in Matildo. Knjižne kazalke smo razstavili v šolski knjižnici, kjer bodo do sredine decembra počakale na svoje nove lastnike.
Učenci so bili navdušeni nad projektom, saj so ustvarjali, nadgradili svoje znanje o domovini in spoznali oddaljeno deželo Indijo, njena mesta, šole, hrano, oblačila, običaje, vero, turistične znamenitosti ipd. Upamo, da jim bodo knjižna kazala v prijeten spomin na sodelovanje v projektu in v spodbudo za odkrivanje novih bralnih svetov.

Indija 3-vIzdelava kazalk 1Izdelava kazalk 2
Izdelava kazalk 3KIZ IndijaKIZ Indija 1
KIZ Indija 3Posiljka kazalkRazstava Indija
Razstava kazalkSlovenija 1  splet -v


Mojca Stegne, Tomaž Ozimič in Andreja Bohak Potisk
3.12.2019 | Število ogledov: 74


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (14.6.2021)
Zajtrk:
koruzni kosmiči z mlekom, sadje
Malica:
sirova štručka, jabolčni sok, nektarine
Kosilo:
goveja juha, govedina v čebulni omaki, kus kus, zelena solata
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 14.6.2021, 10:50:3
obiskovalec: 2768985
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net