Na PŠ Zgornja Ložnica ni nikoli dolgčas

Na Podružnični osnovni šoli Zgornja Ložnica smo delovno zakorakali v to šolsko leto.
Konec septembra so se devetošolci v okviru kulturnega dne odpravil na Osankarico. Najprej so si ogledali muzej in tako nekoliko podrobneje spoznali zgodovinsko ozadje te znane pohorske bitke. Nato so ob spomeniku recitirali pesmi, prižgali svečo in se tako poklonili borcem. Šestošolci pa so se odpravili v Ljubljano, kjer so si najprej ogledali parlament, notranjost jim je razkazala poslanka iz Slovenske Bistrice, mag. Karmen Furman. V Cankarjevem domu so se prepustili glasbeni predstavi Svet glasbil in na koncu uživali še v Muzeju iluzij.
Prvi teden oktobra smo obeležili Teden otroka in takrat pripravili posebne učne vsebine, ki so učencem zanimive. Posebna čast je doletela učence in učenke 1. razreda, ki so bili na prireditvi svečano sprejeti v šolsko skupnost. Na podružnici se nam je letos pridružilo kar 18 prvošolcev.
Učenci 7. d razreda so odpravili v šolo v naravi, ki je potekala v CŠOD Vojsko. Ker je to blizu Idrije, se spodobi, da so si ogledali tudi Antonijev rov v Idrijskem rudniku. Učenci so najbolj uživali v lokostrelstvu in izdelavi lokalne kulinarične specialitete – idrijskih žlikrofov, ki so jih nato tudi pojedli. Mnogim pa so se najbolj vtisnile spomin delavnice robotike in preživetja v naravi, ko so v gozdu izdelovali bivake. Ljubitelji živali so s razveselili kač, ptičjega pajka, agame in želve.
Z razgibanim dogajanjem bomo sproščeno zakorakali v veseli december.
Sprejem prvosolcev v solsko skupnost 1Sedmosolci pri izdelavi bivakaSprejem prvosolcev v solsko skupnost 2
21.11.2019 | Število ogledov: 1


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (28.1.2021)
Zajtrk:
rženi kruh, skutin namaz, sveža paprika, čaj
Malica:
goveja juha, bio štručka, jabolka
Kosilo:
pašta fižol, sadna rezina, kompot
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 28.1.2021, 12:1:33
obiskovalec: 2678615
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net