III. nacionalna izmenjava knjižnih kazalk med slovenskimi šolskimi knjižnicami

OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica je v letošnjem šolskem letu sodelovala v III. nacionalni izmenjavi knjižnih kazalk med slovenskimi šolskimi knjižnicami, ki je potekala v mednarodnem mesecu šolskih knjižnic.
Projekt je vodila Sekcija za šolske knjižnice pri ZBDS. Za partnersko šolo so nam dodelili OŠ Riharda Jakopiča iz Ljubljane.
Knjižne kazalke za učence iz prestolnice so ustvarjali učenci 5. razredov matične šole. Na njih so upodobili dediščino Slovenske Bistrice in slovenskobistriškega Pohorja. Ker smo ekošola in že tretje let vključeni v projekt POGUM, naša partnerka v projektu pa nosi ime slovenskega impresionističnega slikarja, so učenci izdelali tudi ekološke knjižne kazalke z odtisi listov iz grajskega parka.
Po zgledu impresionistov so učenci dveh petih razredov v sončnem jesenskem dopoldnevu z učiteljicama in knjižničarko odšli v grajski park, ki so ga zasadili prvotni lastniki gradu, grofje Vettri. Na začetku gabrovega drevoreda so prisluhnili zgodbi o gabru. V parku so opazovali jesenske barve v sončni svetlobi in nabrali liste, ki so jih odtisnili na kazalke.
Ostali učenci so brali zgodbe o dobrih vilah, pogumnih pastirjih, skrivnostnem Vodovniku … in občudovali fotografije naše naravne in kulturne dediščine ter jih narisali na kazalke.
Vsi petošolci so v izdelavi knjižnih kazalk resnično uživali, obenem pa se veliko naučili.
Četrtošolci OŠ Riharda Jakopiča so s svojimi knjižnimi kazalkami predstavili mesto, v katerem živijo. V prvih dneh po jesenskih počitnicah so prišle v roke naših ustvarjalcev.
Splet 10Splet 1Splet 11
dediscinalisti in dediscina 1odtisi listov 2
Splet 3Splet 5Splet 6
Splet 7Splet 8Splet 9

Knjižničarka in učiteljice 5. razredov
15.11.2019 | Število ogledov: 3


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (28.1.2021)
Zajtrk:
rženi kruh, skutin namaz, sveža paprika, čaj
Malica:
goveja juha, bio štručka, jabolka
Kosilo:
pašta fižol, sadna rezina, kompot
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 28.1.2021, 11:34:31
obiskovalec: 2678598
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net