EKSKURZIJA ŠESTOŠOLCEV V LJUBLJANO

15. oktobra je bil za šestošolce zanimiv dan, ker smo imeli na urniku ekskurzijo v našo prestolnico – Ljubljano.
Odhod izpred šole je bil ob 7. uri. Večina izmed nas je bila že zelo nestrpna, saj smo vedeli, da se bomo ta dan imeli lepo.
Po prihodu v Ljubljano smo se sprehodili do parlamenta. Že pri vstopu v ustanovo, so nas pričakali varnostniki in nas pregledali z napravami za kovine. Tudi naši nahrbtniki so šli skozi rentgen, tako kot na letališčih. Ogledali smo si notranjost parlamenta in se sprehodili po glavni dvorani, kjer imajo naši politiki svoje seje. Tudi mi smo se vživeli v vlogo politikov in debatirali o uporabi telefonov med poukom. Bilo je prav zanimivo. Gospa mag. Karmen Furman je vsem učencem priskrbela zastave naše države, ki smo si jih lahko odnesli domov. Pogledali smo si tudi enega najbolj znanih prostorov parlamenta, kjer je bilo prikazano, kako je nastala Slovenija. Pred stavbo smo se tudi fotografirali.
Sledil je sprehod do Cankarjevega doma, nedaleč stran od parlamenta. Tam smo si ogledali glasbeno predstavo Svet glasbil. Preko te predstave smo se tudi veliko naučili in to znanje bomo lahko uporabili pri pouku.
Ker smo že bili zelo lačni, nas je pot vodila do učencem zelo priljubljenega Mc Donaldsa. Tam smo se spočili, dobro najedli in imeli čas za pogovor in druženje s sošolci.
V Ljubljani smo imeli še eno zanimivo dejavnost, in sicer šli smo v Muzej iluzij. Tam smo si lahko ogledali različne iluzije, najbolj me je navdušila soba z ogledali. Za spomin smo si lahko tudi kaj kupili v njihovi trgovini.
Kmalu je bilo naše ekskurzije že konec, sprehodili smo se nazaj do avtobusa, na poti pa si še ogledali znamenitosti stare Ljubljane.
Pot domov je bila sladka, saj smo si na Trojanah lahko privoščili slastne krofe. V Slovenski Bistrici so nas pričakali starši, povedati smo jim imeli veliko zanimivih stvari.

Matic Brbre, novinarski krožek
25.10.2019 | Število ogledov: 30


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (3.7.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 3.7.2020, 15:21:13
obiskovalec: 2507646
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net