Teden otroka 2019 na OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica

PRAVICA PRAVIC JE BITI OTROK


Za nami je zelo zanimiv teden, teden otroka. To je projekt Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki se začne vsak prvi ponedeljek v mesecu oktobru in traja sedem dni.
Tudi na Osnovni šoli Pohorskega odreda Slovenska Bistrica smo ob tednu otroka pripravili raznolike dejavnosti za vse učence. Letošnja tema so bile otrokove pravice.
Z učenci od prvega do devetega razreda smo sodelovali na likovnem natečaju Naše pravice. O temi so spregovorili tudi člani šolske skupnosti, ki so izpostavili tudi dolžnosti otrok.
V okviru projekta Pogum smo veliko pozornosti namenili medgeneracijskemu in medvrstniškemu druženju ter branju. Mlajše učence so obiskovali starejši učenci, pri različnih dejavnostih so se nam pridružili tudi dedki in babice.
Na šoli je potekala humanitarna akcija zbiranja hrane za male živali za Društvo za zaščito živali Slovenska Bistrica in zbiranja zamaškov za otroke v stiski.
Dan v tem tednu smo namenili športu in organizirali športne igre, medrazredna tekmovanja, pohode in predstavitve različnih športov.
Na šoli si je bilo mogoče ogledati razstavo knjig na temo naših pravic in dela umetnikov sezone v bralnem letu 2019/2020. V šolski knjižnici so pripravili uganke za učence od drugega do devetega razreda. Teden smo si popestrili z ogledom poučnih filmov.
Prvošolci so v tem tednu prvič obiskali šolsko knjižnico, kjer so si sami izdelali izkaznice in poslušali pravljico Zajčkov bralni krožek. V tem tednu smo jim posvetili posebno pozornost z obdarovanjem veteranov vojne za Slovenijo in s svečanim sprejemom v šolsko skupnost. Učenci so se družili z otroki vrtca Otona Župančiča Slovenska Bistrica in uživali v športnih igrah.
Pouk v drugih razredih so popestrili obiski babic, dedkov in učencev višjih razredov, ki so nas z branjem pravljic popeljali v svet domišljije. Začeli smo s projektom Bralni nahrbtnik. Obiskal nas je odbojkar Žiga Štern in z nami delil izkušnje z EP v odbojki. Izdelovali smo čudovite glinene izdelke ob pomoči ustvarjalnega dedka.
Učenci tretjih razredov so obiskali Dom dr. Jožeta Potrča Slovenska Bistrica in se s starejšimi občani pomerili v družabnih igrah. S projektom Bontonček so skozi zgodbe spoznavali pravila lepega vedenja.
Učenci prve triade so teden otroka zaključili s svojimi najljubšimi igrami in igračami.
V četrtih in petih razredih so imeli učenci več dnevov dejavnosti. Četrtošolci so se preizkusili v orientaciji, skuhali zdrav obrok in osvežili znanje o pomenu zobne higiene. Petošolci so se odpravili proti Zgornji Bistrici in si ogledali vodarno ter nekdanji mlin.
Tudi za učence predmetnega pouka je bil ta teden nekaj posebnega. Ogledali so si Forma vivo v Makolah. Za šestošolce in osmošolce so v sodelovanju z ZD Slovenska Bistrica potekale razne delavnice: krepitev zdravja, gibanje in tehnike sproščanja. Sedmošolci so v okviru projekta Kompas govorili o čustvenem opismenjevanju in izvajali delavnice Rdečega križa. V devetih razredih so se na tehniškem dnevu preizkusili v arhitekturnem izzivu. Izvedli so naravoslovni dan o fosilih in čistilni napravi.
Lepo nam je bilo!
Ob koncu pestrega in zanimivega Tedna otroka se spomnimo misli Pavčkove pesmi: »Pravica pravic je pravica živeti, biti otrok za srečo rojen, tata in mamo ob sebi imeti in jima padati veselo v objem.«
20191009 123854delavnicekuhanje 3
DSC 0310DSC 0389IMG-017c005497f0dfe6c4d5a4f58cea9567-V
kuhanje 3kuhanje 6sproscanje 3
Ekipa za pripravo dejavnosti v tednu otroka

Več v fotogaleriji!
17.10.2019 | Število ogledov: 28


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (3.7.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 3.7.2020, 15:35:38
obiskovalec: 2507657
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net