BEREMO SKUPAJ Z VRTCEM NA PŠ ZGORNJA LOŽNICA

V Tednu otroka smo učenci devetega razreda PŠ imeli veliko različnih aktivnosti.
Ena teh je bila, da smo v torek, 8. 10. 2019, prvi dve uri preživeli v knjižnici. Knjižničarka je v sodelovanju z učiteljico slovenščine pripravila medvrstniško branje s predšolskimi otroki iz vrtca na Zgornji Ložnici.
Otroci so ob prihodu v knjižnico žrebali številke, tako so naključno šli k devetošolcu s to številko. Tema našega medvrstniškega branja so bili medvedki, zato so si otroci lahko izbrali, katero knjigo o medvedkih bi radi slišali. Starejši učenci smo mlajšim prebrali izbrane zgodbe, nato smo se pogovarjali, kaj nam je bilo všeč in kaj ne. Otroci so si izdelali tudi knjižne kazalke, ki so jih ilustrirali na temo prebrane zgodbe. Da pa bi otroke še bolj spodbujali k branju, smo jim mi, starejši učenci, na kartice napisali naslove knjig, ki jim jih priporočamo za branje. Posneli smo še skupinsko fotografijo in otroci so se vrnili v vrtec.
Medvrstniško branje mi je bilo res všeč in mislim, da nisem bila edina. Zanimivo je bilo preživljanje časa z malimi otroki in hkrati preizkušanje samega sebe v vlogi vzgojitelja. Dejavnost, kot je bila ta, je po mojem mnenju vredno ponoviti.
Beremo skupaj z vrtcem 1Beremo skupaj z vrtcem 2Beremo skupaj z vrtcem 3
Beremo skupaj z vrtcem 4Beremo skupaj z vrtcem 5

Eva Mlakar, 9. d
17.10.2019 | Število ogledov: 24


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (3.7.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 3.7.2020, 15:4:48
obiskovalec: 2507630
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net