Prav poseben dan šole na OŠ Pohorskega odreda

V torek, 14. 5. 2019, je OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica izvedla že tradicionalno prireditev ob dnevu šole.
Tokrat smo jo izpeljali v dveh delih, dopoldne v avli šole za učence in delavce šole, popoldne pa v Viteški dvorani bistriškega gradu za vse zunanje obiskovalce.
Na prireditvi so se predstavili plesni krožek matične šole iz Slovenske Bistrice, plesna skupina podružnične šole iz Zgornje Ložnice, Mladinski pevski zbor OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica z zborovodkinjo Nadjo Stegne ter gostujoči Otroški pevski zbor Kuče dobrih tonova iz Srebrenice (BiH). Prireditev je povezovala Patricija Simrajh.
Vse se je začelo po zmagi MPZ na 46. mednarodnem pevskem festivalu Mundi Cantat v Olomoucu (Češka) maja 2018, ko je po vrnitvi v Slovenijo naša zborovodkinja Nadja Stegne prejela prošnjo direktorja Kuče dobrih tonova, da bi nas obiskali, z nami izvedli koncert in nas bolje spoznali. Seveda smo se na prošnjo z veseljem odzvali.
Kuča dobrih tonova je ustanova v Srebrenici, ki otrokom od 10. do 18. leta starosti omogoča, da se ob glasbi sprostijo, pridobijo nova znanja, po svetu tkejo nova prijateljstva, so promotorji miru in sprejemanja različnosti. To je bil tudi cilj njihove večdnevne turneje po Evropi, ki so se je udeležili pred prihodom v Slovensko Bistrico. Kljub utrujenosti od potovanja in mnogih koncertov so nas s svojim petjem, prisrčnostjo in geslom navdušili in ganili prav do srca.
Pevci in pevke Mladinskega pevskega zbora OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica z zborovodkinjo Nadjo Stegne smo izjemno ponosni, da smo jih imeli priložnost spoznati in gostiti ter z njimi odpeti pesmi Moja dežela in evropsko himno Odo radosti, hkrati pa stkati nova prijateljstva in sodelovati pri širjenju miru ter sprejemanju različnosti po svetu. Želimo si, da bi lahko skupaj z njimi to geslo uspešno prenesli po celotnem svetu ter uresničili naslednjo misel: »Naj se vojne vse končajo in naj lačni kruha imajo, naj otrok v miru vsak živi.«
IMG 0971IMG 0983IMG 0993
IMG 0996IMG 0999IMG 1008
IMG 1016IMG 1022IMG 1027

Matic Mohorko, novinarski krožek OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
20.5.2019 | Število ogledov: 5


navigacija
domov dodaj med priljubljene nastavi za domačo stran pošlji email
Vreme Podravje
Jedilnik (29.5.2020)
Projekt pogum
Ostalo
Informacije javnega značaja Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica
statistika
danes smo: 29.5.2020, 10:19:26
obiskovalec: 2472022
 
 
©2020 Osnovna šola Pohorskega odreda Slovenska Bistrica, vse pravice pridržane | gostovanje www.slohost.net